Mordet i Norsjö: Chefen för grova brott om dubbla polisutredningar: ”Beslag på analys”

Polisen har en bra bild av händelseförloppet – men dubbla grova brott innebär en flera månader lång förundersökning.

9 juni 2017 09:14

Det är avdelningen för grova brott vid polisområde Västerbotten som ansvarar för polisutredningen kring måndagens mord och det grova narkotikabrott i Norsjö.

Chefen Olle Andersson påpekade inför torsdagens häktningsförhandling:

– Det är många utredningsåtgärder som skulle hinnas med inför häktningsförhandlingen, och det arbetet fortsätter förstås även efter att tingsrätten fattat beslut i häktningsfrågan.

Se även intervjun med 33-åringens advokat Jens Nyström, som berättar hur hans klient ställer sig till misstankarna om mord och grovt narkotikabrott:

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; }.lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Dubbla grova brottsmisstankar

Utredningen har dessutom vuxit: förutom att den 33-årige inlandsbon misstänks för mord så utreds han också för grovt narkotikabrott efter att polisen hittat stora mängder narkotika i samband med att mordutredningen inleddes.

Inför häktningsförhandlingen hölls en genomgång i polishuset i Umeå där åklagare Marie Andersson medverkade tillsammans med polisens tekniker, förhörsledare och annan personal.

Viktig genomgång av läget

– Det är ett sätt att gå igenom den tekniska undersökningen, förhören med den misstänkte och vittnen och vad som härnäst ska göras i utredningen, sammanfattar Olle Andersson.

Misstänkta mordet i Norsjö: Offret flydde dödligt skadad till grannarMisstänkta mordet i Norsjö: Mordplats utsattes för inbrott - polisen söker tipsMordet i Norsjö: Utpekade mördarens första ord i rätten – så beslutade domstolen
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hans Berggren

Ämnen du kan följa