Hockeypodden: AIK:s sportchef i stor intervju – avslöjar vilken backtyp han söker

Norrans Hockeypodd är tillbaka med första avsnittet för säsongen. Gäst är Mikael Lindgren, som således gör comeback i podden.

25 augusti 2017 16:39

I detta avsnitt "grillar" vi Skellefteå AIK:s sportchef som bland annat får svara på frågor om säsongens truppbygge där en backplats återstår att fyllas. Lindgren berättar att han söker efter den bästa backen tillgänglig men också vilket typ av back han vill plocka in:

– Helst av allt vill jag ha en allround-back som ska kunna spela lite rejält och "logga" istid i boxplay. Så ska vi leta lite specifikt så är det väl där då. För jag tycker att vi har många offensivt skickliga backar i truppen. Så en rejäl allround-back vore bra, säger Lindgren i podden.

Snacket om den nya backen som ska in hittar ni vid cirka 31 minuter och framåt.

Lindgren pratar även om truppen i stort och hur tankarna gått när han byggt den nya truppen – en trupp som inte innehåller särskilt många nyförvärv.

– Jag tror att folk glömmer lite grann vad vi har kvar i truppen. För jag tror att alla andra sportchefer i SHL skulle vilja ha sånna som Jocke, Möller och Bud. Så vi sitter redan på spelare med riktigt bra kompetens. Så det är ju en anledning att vi inte värvat så mycket. Samtidigt tycker jag att de vi har värvat är riktigt bra nyförvärv, säger Lindgren.

Tightare budget

Lindgren får även frågan om det finns budget för ytterligare nyförvärv under säsongens gång efter det att en back har värvats.

– Skulle vi plocka in en back nu här framöver så tror jag det blir jobbigt att ta in fler efter det, slår han fast.

Podden är drygt 50 minuter lång och innehåller väldigt mycket matnyttigt kring kommande säsong. Lindgren summerar dessutom fjolårets tuffa resa där bland annat valet att sparka Fredrik Öberg kommer diskuteras.

Jimmie Ericsson

Lindgren får också svara på frågan hur kontakten och kommunikationen med förre kaptenen Jimmie Ericsson är just nu – något ni hittar från 41.50 och framåt. Lindgren säger faktiskt en hel del intressanta saker om Jimmies vara eller icke vara i AIK.

Podden avslutas till sist med flera läsarfrågor, som sportchefen får svara på och där avslöjar Lindgren att Morgon Ellis kan bli kvar längre än en säsong.

– Han har ett 1+1-årigt kontrakt. Så han kan bli kvar mer än en säsong.

God lyssning gott folk!

________________________________________

[podcast_episode episode="877750" content="player,meta"]

PODDINFO:

För att inte missa nästa podd (som lär bli väldigt spännande) följ dessa instruktioner:

För Apple-användare –  här finns en länk till avsnittet . Ni kan också söka efter Hockeypodden i appen Podcasts.

För Android-användare – välj den app ni använder och sök efter ”Hockeypodden” och var uppmärksam på mitt och Adams ansikten – då har ni hittat rätt. Har ni ingen app för att lyssna på podcasts kommer här två förslag:  Podcast Addict  och  Podcast Rupublic .

Vi kommer självklart berätta att nästa avsnitt finns tillgängligt här på Hockeybloggen – men för att få avsnittet samma sekund som det släpps är det såklart smart att börja följa podden redan nu!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa