Zinat på scenen på växande Stoorfest

Stoorfesten i Norsjö växer sig större. Dubbelt så många priser som i fjol ska delas ut, dessutom blir det späckat med aktiviteter hela dagen.

28 september 2016 11:00

På Stoorfesten på Medan på lördag tar arrangörerna nya steg för att bredda det som tidigare var en renodlad näringslivsgala.

Förutom näringslivspriser och Norsjöambassadören ska bland annat Alm-medaljen och kommunens ledarstipendium delas ut. De prisutdelningarna har tidigare ägt rum på fullmäktige.

Det innebär att åtta utmärkelser delas ut i år, jämfört med fyra i fjol.

– Större städer har idrottsgalor och liknande men det finns inte här. Det här är en galakväll där vi ska hylla hela Norsjö, säger Eleonore Hedman, tillväxtchef på Norsjö kommun.

Innovation

Dorina Larsson från Företagarna håller med:

– Företagarna tycker också att det är roligare att dela ut priser en sådan här kväll.

Nytt för i år är också att det blir mycket aktiviteter under dagen. Det blir flera föredrag på temat innovation och teknik, dessutom ska tre lokala grupper arbeta med att få fram en ny produkt, tjänst eller arbetsmetod.

Vinnaren röstas fram av publiken och priset delas ut av Stoorfestens konferencier Zinat Pirzadeh.

– Det känns jättespännande. Det är något som aldrig har testats förr, säger Beatriz Axelsson, Möjligheternas region, som står bakom den delen.

Byggande

En annan nyhet är att representanter från Norsjö kommun och Norsjölägenheter tar emot synpunkter från allmänheten kring var folk vill bygga och var ett eventuellt nytt hyreshus ska sättas upp.

Dessutom ska vinnaren av tävlingen ”Vackraste huset i Norsjö” utses och olika bygg- och renoveringsprojekt visas upp.

– Vi vill också få in idéer kring den nya spontanidrottsanläggningen, säger Sofie From från kommunens inflyttarservice.

Varför behövs det en sådan här gala i Norsjö?

– Det händer så mycket spännande och positiva grejer som behöver lyftas fram. Sedan har vi inte så många tillfällen med en trerättersmeny, underhållning och mingel, säger Eleonore Hedman.

Det här är en galakväll där vi ska hylla hela Norsjö.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa