Vinterpark ska byggas mitt i Arvidsjaur: ”Det kommer att bli jättetrevligt”

En vinterpark mitt i Arvidsjaurs centrum är under uppbyggnad. Kälkbacke, skridskobana, eldar och allmänt julmys lägger förhoppningsvis grunden för en ny mötesplats i juletid.

21 november 2018 15:40

Sommarens satsning på Lets go blev en succé, och arrangörerna, med ett gäng lokala företagare i spetsen, fick mersmak. Nu är det dags för Lets snow.

– Vi kommer arrangera det nu då med start första advent. Bemannat några timmar varje dag. Vi kommer att spola upp en ganska stor skridskobana, det kommer finnas en stor kälkbacke, eldar för korvgrillning. Förhoppningsvis har vi några tomtar så vi verkligen får känna julen. Mycket belysning. Julmys helt enkelt, säger Malin Jansson, en av företagarna bakom idén.

Området där vinterparken anläggs är beläget mellan Ica och det gula huset där Sax by Veysel ligger. När Nyheter i Norr passerar kommer just en traktor med en stor skopa snö.

– Ja nu hämtar NCC snö åt oss. Man kan lätt ta saker för givet, som snön, men i år är det inte så. VI hoppas förstås att det ska hinna komma snö så det blir vitt, men annars så kommer vi faktiskt att hämta snö så det blir ett vitt landskap, säger Malin.

Hur ser finansieringen ut?

– Framtidsbanken är vår samarbetspartner. Hur mycket det kommer kosta är lite svårt att uppskatta nu, men kanske 50-60 000 kronor. Sedan är det massor av ideellt arbete, för vi gör ju allt ideellt.

Varför gör ni det här?

– Vi hoppas att Arvidsjaurborna och våra gäster ska tycka att det är värt ett besök, och även att man ska vilja stanna och handla lokalt i Arvidsjaur. Man behöver inte åka till kusten. Mys och gemytligt, en mötesplats kring julen. Att vi satsar på invånarna och samhället, och att turisterna som kommer hit ska känna wow, här kanske man skulle vilja stanna en natt till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Johansson/NN

Ämnen du kan följa