Utdelningen av Norran ställs in

Snöovädret gör att leveransen av onsdagens Norran ställs in i Västerbotten. Tidningstjänst AB genomför inte sin distribution i flera län på grund av säkerhetsskäl.

Det här är första gången på decennier som Norran inte delas ut över huvud taget i Västerbotten på grund av säkerhetsskäl.

Det här är första gången på decennier som Norran inte delas ut över huvud taget i Västerbotten på grund av säkerhetsskäl.

Foto: Lars Eriksson

Västerbottens län2021-01-12 20:16

Detta innebär att alla Norrans prenumeranter i Västerbotten blir utan tidning.

Istället kan de läsa e-Norran, som hittas här.

– Snöovädret gör att det inte blir säkert för våra medarbetare att köra själva under natten på vägnätet, säger Fredrik Lindfors, regionchef för Tidningstjänst.

Han har arbetat på Tidningstjänst i över 25 år och berättar att något liknande aldrig har inträffat under hans karriär.

– Det har hänt i några delar, men det här är första gången vi tvingas göra det för hela området av säkerhetsskäl.

Tidningsdistributionen är också inställd i stora delar av övriga Västerbotten, hela Västernorrland, hela Jämtland och Härjedalen.

Onsdagens tidning kommer att delas ut till prenumeranterna tillsammans med torsdagens tidning istället, förutsatt att vädret då har stabiliserat sig enligt nuvarande väderprognoser. Kunderna behöver alltså inte själva ringa och felanmäla utebliven tidning. Dubbel utdelning innebär dock att torsdagens utdelning kan bli något försenad gentemot vanlig leveranstid.

Norrans prenumeranter i Arvidsjaur och Arjeplog berörs troligen inte. Där delas tidningen ut av Svensk Hemleverans, där distributionschefen Leif Bergström lovar att de ska göra allt de kan för att leverera tidningarna dit och i resten av Norrbotten.

Norrans redaktionschef Helena Strömbro Ershag beklagar det inträffade.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att så många läsare drabbas, men jag tror att alla som varit utomhus idag kan ha viss förståelse för att det är väldigt svårt att ta sig fram på vägarna på ett tryggt sätt. Vi hänvisar våra läsare till e-tidningen istället. Den ingår om man är papperstidningsprenumerant och kommer ut som vanligt strax efter midnatt.

Här finns en manual för hur appen för e-tidningen kan användas. E-Norran kan också läsas via desktop och nås från norran.se. Klicka på menyn uppe till höger och välj e-tidningen under snabblänkar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!