Samverkan för jämställdhet i norr

Nu satsar länsstyrelserna i de fyra norrlänen på gemensamma nätverksträffar med fokus på jämställdhetsfrågor. Syftet är att erbjuda kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte till tjänstepersoner som har i uppdrag att arbeta med jämställdhetsfrågor i sin organisation.

Länsstyrelserna har i uppdrag att stödja regionala aktörer i deras arbete med att göra verksamheterna jämställda.

Länsstyrelserna har i uppdrag att stödja regionala aktörer i deras arbete med att göra verksamheterna jämställda.

Foto: Pressbild

Västerbottens län2021-02-23 08:00

Den första digital nätverksträff genomförs den 4 mars inför uppmärksammandet av Internationella kvinnodagen 2021. Nätverksträffen tar avstamp i Pekingplattformen, en global handlingsplan för jämställdhet, som fyllt 25 år.

- Genom vårt jämställdhetsarbete bidrar vi till att stärka demokratin och strävan i uppfyllandet av de mänskliga rättigheterna, säger Irina Enbuska von Schantz, särskilt sakkunnig i jämställdhet vid Länsstyrelsen Norrbotten.

Nätverksträffen inleds av Helene Hellmark Knutsson, landshövding i Västerbottens län. Medverkande under dagen är Åsa Regnér, assisterande generalsekreterare vid FN samt biträdande högsta chef för UN Women och Annika Karlsson, utredare på Jämställdhetsmyndigheten. Även goda exempel ur det regionala jämställdhetsarbetet kommer att presenteras.

Detta är den första av återkommande träffar för tjänstepersoner som arbetar med jämställdhetsfrågor. Syftet är kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte. 

Länsstyrelserna har i uppdrag att stödja regionala aktörer i deras arbete med att göra verksamheterna jämställda, och arbetar utifrån regeringens nationella jämställdhetsmål.

- Vi verkar inom en på många sätt expansiv region, och vi kan också vara starka förebilder i jämställdhetsarbetet, avslutar Monica Forsman, särskilt sakkunnig i jämställdhet vid Länsstyrelsen Västerbotten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!