Snökaos väntas – risk för problem med utdelningen

Snöovädret riskerar att drabba tidningsutdelningen natten mot lördag. SMHI har utfärdat en orange vädervarning för delar av Västerbotten. Det väntas stora snömängder i kombination med hårda vindar, med mycket begränsad framkomlighet som följd på sina håll. Trafikverket varnar också för mycket dåligt väglag.

Västerbottens län 4 februari 2022 12:33

– Vi vet av erfarenhet att snöröjningen inte brukar hinna med i tillräcklig omfattning vid sådana här väderförhållanden. När det drevar igen blir det på vissa ställen omöjligt att komma fram för tidningsbuden. Särskilt besvärligt brukar det bli med framkomligheten på landsbygden, säger Leif Bergström, chef för Svensk Hemleverans som bland annat delar ut Norran.

Distributionsbolaget förbereder sig så gott det går, bland annat med extra bemanning.

– Vi ställer inte in någon distribution i förväg utan vi försöker komma ut till alla abonnenter, men där vi inte klarar av att dela ut morgontidningen så kommer vi att ta ut den på måndag istället, säger Leif Bergström.

Prenumeranter behöver alltså inte felanmäla eventuellt utebliven Norran, utan ska få tidningen i efterhand. E-tidningen finns också tillgänglig som vanligt. På norran.se kan det fortsatta väderläget följas. 

– Vi kan bara beklaga att vädrets makter sannolikt ställer till det för oss, men lovar att vi ska göra allt vi kan för få ut så många morgontidningar som möjligt, säger Leif Bergström.

undefined
Besvärliga väderförhållanden kan ställa till med problem för tidningsbuden natten mot lördag.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa