Döms för sexuellt ofredande mot flicka

Mannen satte sig bredvid flickan på bussen, han kommenterade hennes utseende och gjorde sexuella uttalanden till en kompis under färden, vissa av dem riktade mot flickan. Nu döms han för sexuellt ofredande.

Mannen döms till dagsböter för händelsen.

Mannen döms till dagsböter för händelsen.

Foto: Hans Berggren

Västerbottens län2022-10-06 09:00

En man hemmahörande i en kommun i Västerbottens inland döms för sexuellt ofredande. Händelserna inträffade tidigare i år på en buss i länet. 

Mannen satte sig bredvid flickan på bussen, han kommenterade hennes utseende och gjorde sexuella uttalanden till en kompis under färden, vissa av dem riktade mot flickan. 

Ett vittne till händelsen styrker målsägandens berättelse. En anhörig styrker också uppgifterna som målsäganden berättat för denne i direkt anslutning till händelsen. 

Den dömde mannen medger att han kommenterat flickans utseende, och påpekar vid förhör i rättegången att han gjort det på ett klumpigt sätt. Han framhåller å sin sida att han pratat om andra tjejer med sin kompis och att de skulle ut och ragga och hitta några flickor till kvällen. Men mannen nekar till att han ska ha gjort några sexuella uttalanden med sin kompis riktade mot tjejen. 

Tingsrätten anser att målsäganden och vittnenas uppgifter finner det styrkt att mannen har begått gärningarna med uppsåt och att han kränkt målsägandens sexuella integritet. I domen står det att tingsrätten bedömer att mannens ord har haft en sådan tydlig sexuell inriktning och prägel att det typiskt sett kränker den sexuella integriteten och att han därför ska dömas för sexuellt ofredande.

Nu döms mannen av Umeå tingsrätt till 50 dagsböter. Han ska även betala skadestånd till målsäganden på 7 000 kronor.                                                          

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!