Hockeytränare berättar om sin depression

Micke Jones var högpresterande. Men han klarade inte av förväntningarna och drog sig undan. På torsdagskvällen klockan 18 berättar han om sin väg från psykisk ohälsa till psykisk hälsa och hur han återfick tron på livet. Sändningen ser du här.

”I Åsele talades det inte öppet om psykisk ohälsa men till slut förstod jag vad det var med mig och kunde börja förändringen.”  Så skriver Micke Jones själv om föreläsningen.

”I Åsele talades det inte öppet om psykisk ohälsa men till slut förstod jag vad det var med mig och kunde börja förändringen.” Så skriver Micke Jones själv om föreläsningen.

Foto: Pressbild

Västerbotten2021-03-25 17:45

Psykeveckan i Västerbotten är annorlunda ut i år. Hjärnkoll och norran.se sänder under våren föreläsningar om psykisk ohälsa via webben.

Först ut är Micke Jones 28 år, tränare för Åseles hockeylag. Han började tidigt känna höga krav på sig och hade svårt att hantera andras förväntningar. Istället drog han sig undan och var till slut mest för sig själv.

I hemlighet lärda han sig cykla och åka skridskor, och började spela hockey. Men när de skulle ta ut spelare till länslaget stannade han hemma för att han inte klarade av trycket. För några år sedan insåg han att han led av depression.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!