Stabsläge på Nus

Tidigt på torsdagsmorgonen uppstod ett strömavbrott på Norrlands universitetssjukhus som ledde till att sjukhuset nu gått upp i stabsläge.

15 augusti 2019 09:18

Strömavbrottet orsakades av en brand i en strömskena runt fyratiden på torsdagsmorgonen. Berörda byggnader återfick strömmen vid 06.15, men Region Västerbotten meddelar att det fortfarande finns risk för nya strömavbrott.

”I nuläget är framförallt en röntgenavdelning påverkad. Inga planerade undersökningar kan utföras under dagen. Patienter som berörs kommer att meddelas av röntgenpersonal” skriver Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Uppdatering, 16.35:

Stabsläget fortgår på Norrlands universitetssjukhus. Förutom att röntgens verksamhet fortfarande begränsas råder det för tillfället inga störningar med anledning av torsdagsmorgonens strömavbrott.

Under dagen har ett 50-tal patienter med inplanerade röntgenundersökningar fått skjuta på sina besök, endast akuta undersökningar kan göras i nuläget.

Uppdatering 19.20:

Region Västerbotten meddelar nu att elarbetet vid Nus är avslutat.

”Nu är sjukhusets ordinarie kapacitet återställd och verksamheten återgår till det normala. Norrlands universitetssjukhus är inte längre i stabsläge. Parallellt med detta har det under dagen funnits störningar i datasystemet för hantering av blod och blodprodukter. Sedan 14.45 fungerar detta normalt”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elisabeth Eriksson

Ämnen du kan följa