Familjehemmet har polisanmälts

Pappan har anmält Emmys tidigare familjehemsföräldrar för egenmäktighet med barn. Detta efter att de sökt vård för henne vid Norrlands universitetssjukhus, NUS, trots att de var uppsagda som familjehem.

14 juni 2019 18:00

Norran har tidigare berättat att det pågår en förundersökning om tjänstefel efter att en familjebehandlare ska ha försökt dra loss Emmy ur familjehemsmammans famn vid en överlämning.

Den biologiska pappan har också gjort en polisanmälan. Den är mot familjehemmet och gjordes i samband med att han hämtade Emmy vid NUS och åkte hem till Piteå.

Blev uppsagda som familjehem

Socialtjänsten hade tidigare den dagen gjort ett hämtningsförsök av flickan i Skellefteå, men misslyckats. De meddelade också familjehemmet via sms att familjehemsplaceringen var avslutad.

Som Norran tidigare berättat försämras Emmys mående efter hämtningsförsöket och familjehemmet kontaktar sjukvården, som hänvisar dem till BUP-jouren vid NUS.

Eftersom familjehemmet tog flickan till sjukvården trots att de var uppsagda som familjehem, anmälde pappan dem för egenmäktigt förfarande med barnet.

– Båda förundersökningarna pågår, mer vill jag inte säga på grund av förundersökningssekretess, säger Stina Westman, åklagare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrika Nohlgren

Ämnen du kan följa