Välgörenhetsäventyr på 170 mil genom Norrlands hav och berg

I dag påbörjar Skelleftetjejen Ida Lindström en tuff välgörenhetsvandring. Med hjälp av havskajak, cykel och kängor samlar hon in pengar till Ung Cancer.

11 juli 2016 17:55

Med start vid Långnäsudden bortanför Östanbäck planerar äventyraren Ida Lindström att paddla, cykla och gå en sträcka på totalt 170 mil.

– Det längsta jag gått innan det här är nog sträckan mellan Nikkaluokta och Abisko vilket var runt elva mil, så det är klart att det här blir en utmaning, säger Ida Lindström.

Till vardags studerar Ida fjäll- och äventyrsledare vid Älvdalens utbildningscentrum.

– Det här blir min praktik. Jag kände att jag inte ville vara på ett företag eller syssla med något mindre, så jag slog på stort och satsar högt, säger hon.

Ung Cancer

I samband med äventyret har Ida även satsat på välgörenhet. Med en målsättning om att samla in 10 000 kronor till hjälporganisationen Ung Cancer hoppas hon kunna förena nytta med nöje.

– En barndomskompis dog i cancer, det är väl en av anledningarna till att jag valt att starta insamlingen, säger hon.

I dagsläget har hon fått ihop lite drygt 1 000 kronor till insamlingen.

Tuff utmaning

Totalt kommer äventyret på 170 mil ta runt två månader. Först sker en paddling upp till Haparanda, därefter cykel till Treriksröset för att sedan vandra ner till Hemavan och slutligen cykla tillbaka till Skellefteå.

– Jag har faktiskt lite resefeber. Det kommer att bli en otroligt tuff resa och jag är faktiskt rätt nervös, säger hon.

Förutom den rent fysiskt och mentala ansträngningen har det även varit en hel del arbete med att få all planering och logistik att gå ihop.

– Bara en sådan sak som att lösa maten har varit en utmaning. Det är omöjligt att bära med sig mat för två månader. Som tur är har jag gott om vänner och bekanta som hjälper mig. Sen kommer frystorkad mat att köras ut till lite olika fjällstationer.

Även den ekonomiska biten hade kunnat ställa till vissa bekymmer då frystorkad mat och all utrustning kostar en hel del pengar.

– Som tur är så har flera lokala Skellefteföretag sponsrat mig, annars hade jag aldrig haft råd att göra den här resan, säger Ida Lindström.

 

En barndomskompis dog i cancer, det är väl en av anledningarna till att jag valt att starta insamlingen.

För den som vill följa Idas resa från vardagsrumssoffan:

Instagram: 1dalindstrom

Facebook: 1dalindstromblog

Hemsida: www.inspiredbynature.nu

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Lundqvist

Ämnen du kan följa