I maj fann en domstol i New York Donald Trump skyldig till att ha förfalskat dokument och brutit mot bokföringslagar i samband med utbetalningen av så kallade munkavlepengar till porrstjärnan Stormy Daniels.
Straffet ska meddelas den 26 november efter att ha skjutits upp flera gånger. Där kommer Trumps advokater troligtvis begära att domen skjuts upp ännu en gång, skriver CNN.
En eventuell dom kompliceras av att Trump kommer att tillträda som president den 20 januari 2025, något som hans advokater troligtvis kommer att försöka utnyttja så att fallet kan tragglas i domstolsväsendet under flera år.
Omkullkasta valresultatet
Eftersom fallet är ett delstatsmål har dock Trump inte befogenhet att benåda sig själv efter det att han har svurits in som president.
Trump åtalas även i flera andra fall. Ett gäller hans påstådda försök att få valtjänstemän att omkullkasta resultatet av delstatsvalet i Georgia 2020.
Där ligger fallet i praktiken på is medan en domstol ska besluta om åklagaren ska diskvalificeras, ett beslut som inte väntas förrän 2025. Men även om åklagaren får fortsätta att åtala Trump skulle fallet troligtvis äventyras nu när han har blivit vald, eftersom det råder oklarheter om en statlig åklagare kan åtala en sittande president.
Vill sparka utredaren
Trump åtalas även för brott mot den amerikanska spionerilagen. Det då stora mängder hemligstämplade dokument hittats i hans hem i Florida efter det att han hade flyttat ut från Vita huset.
Där har Trump klargjort att han kommer att avskeda den särskilda utredaren Jack Smith som leder fallet kring valet i delstaten Georgia och de hemligstämplade dokumenten – något som en president har rätt att göra.
På onsdagen rapporterade amerikanska medier att Smith för samtal med USA:s justitiedepartement för att utvärdera hur han kan avsluta sina åtal mot Donald Trump.
Beslutet att avsluta åtalen bygger på justitiedepartementets policy att en sittande president inte kan åtalas för brott under sin ämbetstid, enligt källor till ABC News
Mutfallet i New York och brottmålet i Georgia kan däremot inte Trump påverka på samma sätt eftersom de inte är federala mål.
Gällande fallet kring stormningen av kongressbyggnaden har Högsta domstolen beslutat att fallet måste ses över igen, eftersom amerikanska presidenter har omfattande immunitet när det kommer till handlingar som begås under deras ämbete.
Utöver dessa mål pågår en rad civilrättsliga och ekonomiska tvister.
Det är dock få som tror att fallen kommer att få rättsliga konsekvenser för Trump så länge han är USA:s president.
Trump förnekar brott och hävdar att åtalen är resultatet av politisk förföljelse från Demokraternas sida.