Utmärkelse till Lorents Burman: ”Kommer att sätta Skellefteå än mer på kartan”

Skellefteås kommunalråd Lorents Burman (S) har utsetts till "Årets gnista 2018”. Det är Trästad Sverige som delar ut utmärkelsen för att uppmärksamma någon som de anser gjort skillnad för träbyggandet i Sverige.

27 mars 2019 09:08

Utmärkelsen delades ut på tisdagen i samband med föreningens årsmöte i Skövde och det var en glad Lorents Burman som tog emot det.

”Jag är oerhört glad över priset, och jag ser det som ett kvitto för alla engagerade som genom åren bidragit till ett ökat byggande i trä, som är det enda förnyelsebara materialet”, säger han i ett pressmeddelande.

Att han tilldelas priset beror, enligt motiveringen, på att han under lång tid arbetat för ett ökat träbyggande i både Skellefteå och Sverige, bland annat genom sitt engagemang i det nationella projektet Trästad 2012.

Ur motiveringen:

”Under Lorents Burmans ledning som kommunstyrelsens ordförande i Skellefteå har flera viktiga beslut tagits, till klimatets och träbyggandets fördel. Man har många studiebesök i kommunen för att se på broar, p-hus och flervåningshus. […] Det som kommer att sätta Skellefteå än mer på kartan är det beslutade kulturhuset, som kommer att byggas i trä och som blir Nordens högsta massivhus.”

Årets gnista

• Utmärkelse som delas ut till någon som gjort skillnad för träbyggandet i Sverige.

• Men utmärkelsen vill föreningen Trästad Sverige uppmärksamma insatser som lett till framgångar och synlighet för svenskt träbyggande. och utmärkelsen kan gå till en enskild individ, en organisation eller ett företag.

• Styrelsen i Trästad Sverige är juryn som utser mottagaren.

Källa: Trästad Sverige

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa