Umeå: Gick runt med tre kilo hasch i Ica-kasse

Mannen klev av tåget i Umeå med endast en plastpåse som bagage. I den fanns nästan tre kilo narkotika, skriver
.

Foto: Polisen.

Foto: Polisen.

Foto: Norran

Umeå2019-11-04 21:00
undefined
Foto: Polisen.

Det var tidigt på morgonen den 25 september i år när den 21-årige mannen från södra Sverige klev av nattåget i Umeå. I sin hand bar han en Ica-kasse.

På perrongen fanns tre poliser. En av dem uppmärksammade att 21-åringen betedde sig väldigt märkligt. Polismannen och en kollega följde efter honom till busstationen. När mannen kom ut från toaletten konfronterade de honom. Det visade sig att påsen innehöll flera tejpade kuber med cannabisharts. Mannen greps och togs med till polisstationen.

I det första förhöret påstod han att det var en annan passagerare som glömt påsen på tåget och att han tagit med sig den utan att veta vad som var i den.

Tre veckor senare begärde mannen, medan han satt häktad, att få ett nytt förhör och erkände då att han transporterat narkotikan. Han berättade att han varit på väg till Hemavan för att lämna narkotikan till en kille från Norge. Påsen hade han fått från en tjej på perrongen i Gävle.

Mannen påstod att bakgrunden till hans agerande var att han blivit hotad till livet av personer i Stockholm som han var skyldig pengar för droger.

I den nu meddelade domen mot 21-åringen skriver Umeå tingsrätt att det är känt att sådant kan förekomma i narkotikakretsar men att det inte fritar honom från ansvar. Han döms för narkotikabrott, med påföljden fängelse i ett år och två månader.

Sara-Lena Brännström/ Västerbottens-Kuriren

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!