Skadades efter fallolycka i Umeå – mannen har avlidit

Den man som skadades allvarligt i en fallolycka vid byggarbetsplatsen vid Ica Hedlunda i Umeå har avlidit. Det meddelar Region Västerbotten.

Umeå 7 juli 2020 14:10

Det var på tisdagen förra veckan som olyckan var framme. En man i 30-årsåldern höll på att montera ned en byggställning när han plötsligt föll omkring åtta meter ned på marken. Mannen fördes till NUS där han vårdats på intensiven fram till nu, då han alltså avlidit.

Mannen var anställd av Altum service, som är en underleverantör till OF Bygg som har hand om byggprojektet. Altum ansvarar för att uppföra och riva ställningen.

Händelsen utreds av såväl Arbetsmiljöverket som polis och en åklagare från Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

– Det vi kommer att utreda är hur såg arbetsmiljön ut, hur har man riskbedömt och vidtagit åtgärder kring det, sa miljöåklagare Åse Schoultz till VK i förra veckan.

– Som jag fattade det så höll de på att demontera en byggställning. Han som ramlade skulle ta bort en plywoodskiva som var där och då saknades det trall under. Som jag förstår det var plywoodskivan golvet, det är så det står i ett vittnesförhör. Plywooden var fastskruvad och så skulle han ta bort den och det ska finnas trall under, och det fanns inte i det här fallet, sa Åsa Schoultz till VK.

Stefan Åberg/Västerbottens-Kuriren

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa