Man gripen misstänkt för mord: "Ett högintensivt skede"

En man i 30-årsåldern har anhållits på lördagen misstänkt för mord. "Under förmiddagen anträffades en person avliden i en fastighet i Umeå", uppger polisen på sin hemsida.

En person har anträffats avliden i en fastighet i Umeå under lördagsförmiddagen.

En person har anträffats avliden i en fastighet i Umeå under lördagsförmiddagen.

Foto: Abebe Asres/VK

Umeå2023-09-30 13:06

Polis arbetar på en adress på Haga under lördagen vid lunchtid, rapporterar VK. Minst tre polisbilar är parkerade på platsen där både civil polis och uniformerad polis arbetar. Även hundförare var på plats, men avslutade arbetet vid halv ett-tiden.

En fastighet berörs av avspärrningarna och en polispatrull söker i skrivande stund intill en grannfastighet.

Två ambulanser har varit på adressen och har åkt därifrån.

Flera personer rör sig i området kring avspärrningarna. Enligt vittnesuppgifter från en granne blev en man omhändertagen av polis intill fastigheten under förmiddagen. Han ska därefter ha förts från platsen med polisens pikébil.

Polisens kommunikatör uppger att man är på plats med anledning av ett grovt brott, men lämnar inte fler uppgifter i nuläget.

Vid 15-tiden har en man gripits misstänkt för mord, meddelar polisen.

"Under förmiddagen anträffades en person avliden i en fastighet i Umeå. Polisen har gripit en man i 30-årsåldern som misstänks för mord. Relationen mellan de inblandade är oklar", skriver polisen på sin hemsida klockan 15.22.

Åklagare ska hålla förhör och därefter besluta om mannen ska anhållas. 

Polisen skriver vidare att ärendet är i ett högintensivt skede och att de utför olika utredningsåtgärder. Förhör hålls, platsen är avspärrad och tekniker genomför en brottsplatsundersökning.

Enligt polisen handlar det om en isolerad händelse.

Uppdatering

Mannen har anhållits under lördagskvällen efter det misstänkta mordet, skriver VK. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och platsen är ännu avspärrad. 

Jobb pågår med att försöka identifiera den döda personen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!