Mamman till flickan: "Hon har väldigt ont"

Mikael Blomberg besökte äventyrsparken på Tomtebo tillsammans med sitt tvååriga barnbarn vid tiotiden på onsdagen. Nu berättar han och flickans mamma om händelsen. "Helt plötsligt börjar hon gråta och jag ser att det är något vitt skräp som ligger som en rännil nedför rutschkanan", säger Mikael Blomberg till VK.

Foto: Henrik Karmehag/VK

Umeå2023-07-12 20:30

Hanna Blomberg är mamma till den drabbade flickan och hon berättar för VK att hennes dotter nu är inlagd på en barnavdelning på sjukhuset efter händelsen på lekparken.

– Hon mår helt okej men hon har väldigt ont. Det verkar ha blivit lindrigt men nu ligger hon och sover. De håller henne under observation så att det här inte ska påverka andningen, säger hon.

Hanna Blomberg säger att de inte har någon aning i nuläget om vad det kan vara för ämne som dottern har varit i kontakt med.

– Det är väldigt läskigt. Men jag tror inte att det är någon som ville någon något illa, utan har lekt och gjort dumma saker på platsen, säger hon.

– Det här är ett ställe vi brukar vara på och det känns som att vi hade otur. Det jobbigaste är att se att hon har ont och har det så jobbigt.

Det är flickans farfar Mikael Blomberg som på onsdagsförmiddagen följde med sitt barnbarn till lekparken på Tomtebo.

– Hon ville gå dit för att titta på fåglar och åka rutschkana, säger han.

undefined
Mikael Blomberg följde med sitt barnbarn till lekparken på Tomtebo.

Flickan gick till en lekställning med en rutschkana och han berättar att där fanns en träramp som han först fick hjälpa henne över.

– Där kröp hon fram till rutschkanan och jag sa att farfar skulle ta emot henne sedan, säger han och fortsätter:

– Helt plötsligt börjar hon gråta och jag ser att det är något vitt skräp som ligger som en rännil nedför rutschkanan. Hon kröp ner igen och pekade på sina knän och hon grät så mycket.

De båda åkte hem på en gång och han berättar att hon lugnade sig något efter att han tvättat henne ordentligt.

Därefter blev han orolig för de andra barnen på lekplatsen och sprang tillbaka till platsen. Där fanns andra föräldrar som han varnade för att besöka lekparken innan dess att det blivit sanerat.

– Jag tror inte att någon har blivit skadad efter att vi gick hem. Vi var där strax före klockan tio och då var det bara vi och två andra familjer där, men vi var de första som var där vid den lekställningen.

När han sedan kom hem igen såg det värre ut på knäna och då ringde han och hans svärdotter 112 och 1177.

– De skickar ut brandkår och vi får också hem en ambulans som tar henne in till akuten. Jag måste säga att det är väldigt duktig personal och de var snabba. En eloge till dem att de också tog det här på allvar.

Mikael Blomberg har fått reda på att allmäntillståndet för flickan är bra men att de har henne under observation.

– De trodde att det var ytligt, men den här vätskan har frätt på bägge knäna och på händerna eftersom hon kröp i det. Jag vet inte vad de har blandat ihop för skit.

Mikael Blomberg berättar att det såg ut som att det var en 1,5-liters petflaska som exploderat och att det även låg en annan liknande flaska nere på backen, som var intakt.

– Om man får spekulera så såg det ut som att flaskan i lekställningen exploderat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!