Bil voltade av vägen – ung man livshotande skadad

En personbil voltade av väg 512 mellan Skravelsjö och Djäkneböle utanför Umeå på fredagskvällen. Tre personer i 20-årsåldern, två män och en kvinna, fördes till sjukhus med ambulans. På lördagsmorgonen vårdades en av personerna för livshotande skador, rapporterar VK.

Umeå kommun2023-10-14 00:43

Larmet om trafikolyckan inkom till SOS Alarm vid klockan 21.40 på fredagen. Strax innan klockan 22 var räddningstjänsten och första ambulans framme vid platsen, skriver Västerbottens-Kuriren.

– Det handlar om en singelolycka där en bil har voltat med tre personer i, meddelade en operatör vid SOS Alarm.

Bilen ska ha gått av vägbanan i samband med olyckan, snurrat runt ett helt varv och hamnat med rätt sida upp på en åker.

– När räddningstjänsten kom fram var de inblandade personerna kvar i bilen och man assisterade dem ut ur fordonet, meddelade SOS Alarms operatör.

Ytterligare ambulanser larmades till platsen och vid klockan 22.40 meddelade SOS Alarm att samtliga inblandade blivit förda till sjukhus.

En man mellan 20 och 25 år vårdas på intensivvårdsavdelning för livshotande skador. Detta enligt en patientskaderapport från Region Västerbotten på lördagsmorgonen.

Skadeläget för de övriga två inblandade beskrivs vara allvarligt men inte livshotande. Det rör sig om en man och en kvinna, båda mellan 20 och 25 år.

Olyckan fick till följd att väg 512 stängdes för trafik i höjd med olycksplatsen. Vägen öppnades igen när insatsen var avslutad.

Flera polispatruller beordrades även ut för att biträda räddningstjänsten i arbetet, samt för att utreda hur olyckan gått till.

– Vi har haft tre patruller på plats. Bland annat har vi dokumenterat olycksplatsen med drönare, säger Fredrik Nilsson, RLC-befäl vid polisen.

Föraren av bilen misstänkts för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!