Strul med tåg från Umeå – julresenärer ska kompenseras

Ett tåg från Umeå till Stockholm blev stillastående på grund av ett tekniskt fel under julafton. Passagerarna fick istället byta tåg med kraftiga förseningar som följd.

24 december 2017 13:57

Det rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Det var SJ:s snabbtåg med avgång 07:20 från Umeå mot Stockholm som blev stillastående i Gnarp mellan Sundsvall och Hudiksvall vid lunchtid.

– Vi håller just nu på att göra ett antal felsökningar för att försöka få igång tåget, sa Dan Olofsson från SJ:s presstjänst.

Tåget ska ha gått enligt tidtabell ändå fram till att någonting hände på sträckan Sundsvall-Hudiksvall.

– Tåget är just nu en timme försenat. Vid cirka 12:00 kommer ett beslut att tas om tåget kan köra vidare eller inte. Om inte så kommer resenärerna få byta tåg, sa Dan Olofsson.

Det aktuella tåget kunde senare inte köra vidare mot Stockholm på grund av det tekniska felet.

– De fick igång tåget och försökte köra mot Sundsvall för byte av tåg, men då började det strula igen. Nu försöker vi bogsera tåget till närmsta station söderut där det finns fler spår för byte där, säger Dan Olofsson, från SJ:s pressjour.

Det trasiga tåget kunde till slut ta sig ned till stationen Tjärnvik, dit ett nytt tåg från Sundsvall var på väg. Problemet med det stillastående tåget från Umeå till Stockholm innebar också att tåg i norrgående riktning stod stilla.

– Trafiken är nu åter igång längs banan. Passagerarna kommer flyttas över till det nya tåget som är på väg från Sundsvall, säger Dan Olofsson.

De cirka 150 passagerare som reser med SJ:s snabbtåg från Umeå till Stockholm kommer att kompenseras.

– De fick verkligen ingen bra start på julen. Vi beklagar detta och kommer att kompensera dem extra på grund av att det är julafton, säger Dan Olofsson.

Totalt beräknar SJ att resan kommer att bli cirka 3,5 timme sent ned till Stockholm. Exakt vad det tekniska felet bestod av var inte känt under under eftermiddagen.

Nils Jonsson/ Västerbottens-Kuriren

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion