Ny utbildning startar till hösten: ”Vi ser ett stort rekryteringsbehov”

Framtiden finns i skogen – det tror Norra Skogsägarna och därför startar de en ny yrkesutbildning av skogsmaskinförare i Burträsk.

20 juni 2019 20:00

Utbildningen, som ska starta till hösten, sker i samarbete med VUX i Skellefteå och Naturbruksgymnasiet.

Bakgrunden är att den svenska skogen det senaste seklet fördubblats och att skogsråvaran i framtiden spås ersätta fossila råvaror som plast, kol och olja.

– Vi ser ett stort rekryteringsbehov av maskinförare hos våra entreprenörer i Norras verksamhetsområde. I samarbete med entreprenörerna ger vi därför denna unika möjlighet, säger Martin Åkerlund, produktionsledare på Norra Skogsägarna i ett pressmeddelande.

Utbildningen är 20 veckor lång och kommer vara både teoretisk och praktisk, då jobbet som skogsmaskinförare innebär allt från att gallra skog och transportera ut virket till avläggningsplatser till att lära sig om skogsskötsel och naturhänsyn.

Det här är bara en av fler nya utbildningar som är tänkt att i Skellefteå kommun i höst. På onsdagen blev det känt att VUX Skellefteå planerar en djurskötarutbildning inom mjölkproduktion och fyra nya spelutbildningar är också på gång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elisabeth Eriksson

Ämnen du kan följa