Nu flyger sjätteklassarna iväg åt olika håll

Finskjortor i ljusa och somriga kulörer och blommiga klänningar. Medleskolans sjätteklassare avslutade läsåret med stil. Till hösten väntar nya äventyr då en del börjar högstadiet på Lejonströmsskolan och andra hoppar på premiären för Engelska Skolan.

13 juni 2019 16:00

Äntligen dags för sommarlov. Under torsdagsmorgonen hölls skolavslutningen för Medleskolans elever traditionsenligt i Medle bönhus som ligger just intill skolan. För sjätteklassarna var det dock första året som de har skolavslutning i Medle, tidigare har elever från Medleskolan gått årskurs 6 på Brännanskolan.

Klockan 08.15 på torsdagen infann sig mellanstadieeleverna i Medle bönhus tillsammans med familj, släkt och skolpersonal. Rektor Ellenor Eklund höll tal och gav tips inför sommaren till eleverna. Ett tips för varje ett av handens fem fingrar; "Tänk goda tankar om dig själv", "prova nya saker", "laga något som är trasigt", "räck ut en hjälpande hand och låt andra tycka om er", var hennes råd till eleverna.

"Jag ser fram emot sovmorgnarna".

När det var dags för sjätteklassarna att ta ton och sjunga bjöd de på en egenskriven tacksång till skolans personal. Sedan var det dags för rektorn att avtacka eleverna med en ros.

– Det känns sorgligt att den här klassen nu försvinner från Medleskolan, säger Ellenor Eklund som är rektor för Medleskolan och Sjungande Dalens skola. De har varit bra förebilder här på skolan och det ser jag bland annat genom vilka frågor de valt att lyfta i elevrådet.

Anna Lundin har varit lärare för klassen under tre år och för henne är det också en sorgens dag då klassen nu försvinner från skolan, men samtidigt gläds hon över den utveckling hos eleverna som hon fått se.

– Den här klassen har verkligen utvecklats mycket under de här tre åren, säger Anna Lundin, som har 20 år i läraryrket bakom sig.

På Medleskolan går sammanlagt cirka 140 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6, med en klass per årskurs. I årskurs 6 har nu nitton elever gjort sin sista dag på skolan.

Till hösten väntar nya äventyr då eleverna kliver upp i högstadiet.

– Det ska bli jättespännande och roligt, säger Selma Sundblom och Kajsa Stenlund, som ska börja i samma klass på Lejonströmsskolan.

Men först väntar ett sommarlov.

– Jag och familjen ska vara ute med husvagnen också ska jag vara med mina kompisar, sola och bada, säger Selma Sundblom förväntansfullt.

Det blir inte Lejonströmsskolan för alla eleverna, utan en del har valt en annan inriktning.

– Vi ska börja på Engelska Skolan i höst, säger Celine Lundgren och Algot Pettersson.

– Det ska bli skönt med en nystart och kul att det är något helt nytt. Jag gillar verkligen engelska och tror att det kommer bli jättekul, berättar Celine.

Under sommaren ska hon ladda upp inför skolstarten genom att vara med familjen, bada och gå på hundutställningar. Även Algot kommer att ladda upp ordentligt.

– Jag ser fram emot sovmorgnarna. Sedan kommer jag att spela TV-spel och umgås med familj och vänner, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Frida Öhman

Ämnen du kan följa