Ett 60-tal ungdomar påverkas i Drängsmark, Östanbäck, Ostvik

Även i Drängsmark och Östanbäck väntar försämringar för gymnasieungdomarna.

24 juli 2019 07:03

– De kommer att ha en förbindelse; en buss som går 07.00 och är i stan 07.35 alltså nästan en timme före skolan börjar, säger föräldern Boel Lundholm.

– Utöver denna buss finns inget, om vi inte skjutsar ungdomarna ut till E4, men det bygger på att E4-bussarna stannar och att ungdomarna ryms, säger hon.

Om E4-bussarna inte stannar så är det ett 60-tal ungdomar i Drängsmark, Östanbäck och Ostvik som måste åka in till stan betydligt tidigare än som är nödvändigt.

Blir för trångt?

– Dessutom skulle det bli för trångt på bussen. Eftersom de ändå fyller en egen buss så vill vi ha kvar en anslutningsbuss som går via de här byarna, tillägger Carina Svedberg.

– Det här bara måste ordna sig. Vi tänker inte skicka barnen till stan så tidigt. Dessutom är vi mycket kritiska till att vi ska upptäcka det här mitt i sommaren av en slump. Det borde ha varit information i våras, anser Boel och Carina.

Passa arbetspendlare

Petra Bassioukas Hanseklint på Skellefteå kommun säger att avgången 07.00 är anpassad så att både arbetspendlare och elever ska kunna åka.

– Blir det för mycket folk på bussen så får det sättas in förstärkningsbussar. Vi har redan planerat för sådana på flera ställen. När det gäller Drängsmarksturen så vill vi vänta och se hur många som åker med, innan det bestäms om förstärkning, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Yvonne Rönngren

Ämnen du kan följa