Elever prisades för sina arbeten

Under skolavslutningen i Norsjö prisades eleverna Emma Nygren och Eva-Marie Marklund med varsitt stipendium, som delades ut av Skellefteå museum och Norsjöskolans rektor.

29 juni 2019 09:54

Emma Nygren får det lokalhistoriska ungdomsstipendiet för sin uppsats om hembyn Bjurträsk. Stipendiet delas ut årligen och ska uppmuntra och stimulera ungas intresse för lokalhistoria.

Motiveringen för Emma lyder: ”Ett väl genomfört historiearbete som presenterar en bredd av fakta om hembyn. Detta varvas med eget källmaterial i form av bilder och en intervju. Det ger sammantaget en personlig och djup inblick i Bjurträsk historia.”

Bakom stipendiet står Skellefteå museum, Folkrörelsearkivet i Västerbotten och Företagsarkivet i Westerbotten. Förutom ett diplom får Emma en summa på 5 000 kronor.

Eva-Marie Marklund har utsetts till Årets känsla- och stilstipendiat, för sitt arbete med känsla och stil på Norsjöskolan. Rektor Anette Lidén är jätteglad över att få dela ut utmärkelsen.

– Eva-Marie är en elev som visar stor empati, agerar och hjälper samt tar stort ansvar i skolarbetet. Även om det är flera elever som uppfyller kriterierna är det Eva-Marie som har utmärkt sig, säger hon i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Nilsson

Ämnen du kan följa