Charmigt och intimt på studentbalen i Arjeplog

Det är inte mängden som avgör charmen, det bevisar Hornavanskolans studentbal. I Arjeplog blev det personligt och intimt under balföljets entré.

8 juni 2019 20:54

Hornavanskolan kan nog vara en av landets mindre gymnasieskolor, i alla fall sett till antalet elever. Det tar man igen flera gånger om på charmen. Något speciellt är det alltid med de tajta band som knyts på en skola där alla känner alla, och det är sannerligen något man törs påstå om årets studenter utan att överdriva.

I Arjeplog fick man under lördagen chans att se balföljet vid åtminstone två tillfällen. Förstås på röda mattan på Kraja, men först samlades hela gänget på torget för lite mingel och fotografering. Då fick man också chans att titta lite närmare på dagens raritet till baltransport, nämligen Kewal Singhs Cadillac från 1949. Mintgrön och helt i originalutförande, så när som...

– Så när som på höger framskärm som är omlackerad vid något tillfälle, annars är allt original. Jag kom över den förra året i södra Sverige, den importerades från USA 2015.

Och hade Arvidsjaur tur med vädret på fredagens bal, vette det rackarn om inte ändå Arjeplog drog längsta strået. Den fjällnära skärgårdskommunen bjöd under lördagen på strålande solsken, varma vindar och 23 plusgrader ute på udden där Kraja ligger. Ett balväder om något! Annat har det varit andra år, när man undrat om det alls skulle bli någon balentré med tanke på bitande nordliga vindar.

Middagen serverades i Krajakåtan med första parkett ut mot vattnet, sen blev det säkerligen att njuta av varandras sällskap en sista gång innan studenten på onsdag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofie Abrahamsson

Ämnen du kan följa