För även om hon tillägger att det måste få ta tid innan allting faller på plats säger hon att hela personalgruppen fungerar bra ihop redan nu.
– All personal är måna om att det ska fungera, delvis med tanke på det tidigare hotet mot skolan, men främst utifrån att de är väldigt seriösa som pedagoger och älskar sitt yrke, säger hon.
Hon säger också att andan på skolan är en annan än i våras, när nedläggningshotet var ett faktum.
– Nu är det många glada ansikten man möter här på skolan, både bland personal och elever. Och jag tror att föräldrarnas engagemang för att locka hit pedagoger har bidragit till att vi lyckades, säger hon.
När det gäller skolans elevunderlag tillägger hon att det också är stabilt.
– Vi brukar ligga på mellan 8 till 11 nya elever varje läsår och nu får vi fler elever eftersom stadieindelningen ändras och sexorna också ska gå här.
Hur ser du på att behålla små skolor trots den nationella lärarbristen?
– Jag tycker istället att vi ska ta höjd i vad vi kan erbjuda som kommun för att locka hit fler lärare, inte enbart fokusera på vilken typ av skolor vi har. Då menar jag till exempel vårt kultur- och fritidsutbud. Det handlar om att visa helheten i vår kommun.
Hon tror också att utvecklat digitalt lärande inom Skellefteås skolförvaltning kan locka fler pedagoger.
– Den kommun som kan ligga i framkant vad gäller det digitala lärandet inom skolan tror jag kommer att lyckas med rekrytering av pedagoger framöver också. Det betyder ju ökad möjlighet för lärare att utvecklas ännu mer i sin profession.
Den kommun som kan ligga i framkant vad gäller det digitala lärandet inom skolan tror jag kommer att lyckas med rekrytering av pedagoger framöver också.