Det var för lite mer än ett år sedan som Pauline Lövgren för första gången hörde talas om Tekniksprånget, ett praktikprogram för gymnasieelever som är behöriga att söka in till ingenjörsutbildningar.
– Jag visste inte så mycket om vad det innebär att vara ingenjör. Vi fick information av lärarna om Tekniksprånget och jag blev intresserad eftersom jag tycker det är intressant hur man kan kombinera teknik och vård, säger Pauline Lövgren.
I hela Sverige är det cirka 300 personer som fått göra praktik det senaste året och i Skellefteå har det under våren varit två praktikanter ute. En av dem är 20-åriga Pauline Lövgren som i fyra månaders tid arbetat på Medicinteknik på Skellefteå lasarett.
– Jag har fått lära mig mycket nytt. Jag kunde ingenting när jag kom hit men de har visat mig hur jag ska göra och jag har fått läsa på en del, säger hon.
Många uppgifter
Inne i verkstaden är det fullt med olika maskiner och sladdar och det är här Pauline Lövgren har tillbringat en stor del av sin tid. Under de gångna månaderna har hon bland annat arbetat med att i förebyggande syfte titta på olika medicinska utrustningar så att de inte går sönder, skruvat isär dem och sorterat kemikalier.
– Det har varit roligt att få se bredden på alla saker som det går att göra. Det är riktigt roligt, säger hon.
Framtidsplanerna
En av de mest minnesvärda dagarna var när hon fick följa med på fyra olika operationer, allt för att få en större förståelse för hur tekniken används på sjukhuset.
– Det var jättespännande. Jag fick följa med in och se när de gjorde en ögonoperation på ögonmottagningen till exempel, säger hon.
Under fredagen var det den sista dagen på jobbet för Pauline Lövgren, men vad som kommer hända härnäst är fortfarande oklart.
– Jag har inte bestämt mig vad jag ska göra sen, det finns ju så många inriktningar på ingenjörsutbildningen att välja mellan, säger hon.
Jag har inte bestämt mig vad jag ska göra sen, det finns ju så många inriktningar på ingenjörsutbildningen att välja mellan.