Det är tillsammans med Nils-Erik Johansson, Yttervik och Martin Forsell, Boliden som hon beskriver en situation de anser är närmast ohållbar. Förutom problem med beslut kring skolskjuts känner de sig också diskriminerade.
– Föräldrar som har barn med växelvis boende måste söka skolskjuts varje år. I andra familjer räcker det att söka de tre första åren, sedan löper beslutet från år till år, säger Hannele Kohkoinen.
Hon har ställt frågan till kommunens skolskjutshandläggare och fått till svar att det ofta sker förändringar kring barnens boende i de familjerna.
– Men så är det inte, jag har bott på samma ställe i fem år, säger hon.
Föräldrarna som Norran träffar menar att andra problem kring skolskjuts och felaktig logistik för barnen, till stor del, kan kopplas till alla ansökningar som ska hanteras varje år.
Alla tre har egna negativa erfarenheter och radar upp ett antal:
X Sena beslut.
X Uteblivna beslut.
X Skolscheman som inte är synkade med busstider.
X Barn som hänvisas till trafikerade vägar för att komma till busshållplatsen.
X Brist på synkronisering mellan skolskutshandläggare, föräldrar, trafikutövare och skola.
– Oron för hur det ska bli varje höst skapar problem i vardagen. Jag börjar fundera och oroa mig från det jag lämnar in ansökan tills jag får beslutet, säger Nils-Erik Johansson.
Han menar att allt handlar om pengar och att kommunen inte ser till barnens bästa i första hand.
– Förra året försvann mitt beslut. Jag blev tvingad att göra en ny ansökan och under tiden som jag väntade på ett nytt, typ trettio dagar, fick jag själv skjutsa min 7-åring från Boliden till Drängsmark varje dag, säger Martin Forsell.
För ett par år sedan startade Hannele Kohkoinen till och med en Facebookgrupp för föräldrar som har barn med skolskjuts. Nu har sidan 254 medlemmar.
– Syftet är att föräldrar som har synpunkter på skolskjuts ska kunna skriva det i gruppen och det är många som har problem varje år, säger hon.
– Vi måste kunna bo där vi själva valt att bo, det vill säga utanför centralorten och vi måste kunna kräva att skolskjutsen ska fungera, menar Nils-Erik Johansson.
De menar att Skellefteå kommun skulle kunna lösa problemen och presenterar ett konkret förslag:
– Kommunen borde ta in fler skolskjutshandläggare, det skulle undvika en massa trassel och sedan ska de sluta diskriminera föräldrar som är separerade, säger Martin Forsell och får medhåll av Hannele och Nils-Erik.
Jag börjar fundera och oroa mig från det jag lämnar in ansökan tills jag får beslutet.