Under fredagen inträffade en arbetsplatsolycka vid Rönnskärsverken i Skelleftehamn och en man i 30-årsåldern fick föras till sjukhus.
Ann Lundholm, kommunikationschef på Boliden Rönnskär, säger att företaget har varit i kontakt med mannen, som fortfarande vårdas på sjukhus för sina brännskador.
– Vi har rutiner för hur vi hanterar arbetsplatsolyckor med personskador. Hans arbetsledning har pratat med honom, självklart.
Det var vid arbete med tappning av slagg till en skänk som det uppstod en ångreaktion. 30-åringen fick stänk av varm metallsmälta på sig, säger hon.
– Han hade en friskluftsmask på sig, så han har fått brännskador framför allt på armarna. Brännskadorna har varit ytliga, enligt de uppgifter vi har.
Efter olyckan kunde mannen själv gå till ambulansen, berättar hon.
30-åringen stod ensam på skänken under slaggtappningen, och var den enda som träffades av det heta metallstänket. Men även mannens kollega, som befann sig i kontrollrummet, har fått stöd, säger Ann Lundholm.
– Arbetsledningen var ute igår kväll och samtal pågår med kollegan också. Vi försöker göra det vi kan för att stödja vid en sådan här händelse.
Frågan som kvarstår är varför det uppstod en ångreaktion.
Mannen och kollegan ska ha följt alla säkerhetsrutiner i samband med slaggtappningen, säger Ann Lundholm.
– Därför måste en utredning visa vad som har hänt. Personalen har skött tappningen precis som man ska.
Under veckan kommer ett granskningsmöte att äga rum, vilket är rutin vid arbetsplatsolyckor, säger hon.
– Då ska vi titta på vad som kan ha orsakat ångreaktionen.
Under lördagen inleddes ett planerat underhållsstopp på Rönnskär, och en besiktning av anläggningen får utvisa vilka skador som uppstått i lokalerna.
– Det är oklart vad det är för skador. Vi ska undersöka anläggningen och säkra den så produktionen kan starta igen, men i första måste vi ta hand om medarbetaren.
Vad tänker du om det som har hänt?
– Det är självklart tråkigt, framför allt när medarbetare blir skadade. Vi hoppas att han kommer tillbaka till jobbet och mår bra, så fort som möjligt.
Polisen har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott genom vållande till kroppsskada, vilken nu leds av åklagare vid REMA, Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.
Hur ser du på brottsutredningen?
– Det är rutin i sådana här sammanhang. Vi samarbetar med de myndigheter som är inblandade och utreder detta.