Efter att ha legat i centrala Skellefteå sedan 2015 kommer bryggeriet, som öppnade 2011, att återvända till Kurjoviken i Skelleftehamn där verksamheten en gång startade. I samband med det kommer man också att byta namn till Kurjovikens Bryggeri.
Bryggmästaren Joel Lundmark blir kvar i sin roll och ser fram mot flytten.
– Vi hade ju ganska saftig hyra inne i stan och till slut blev den för tuff att bära, säger han till Norran.
Tanken är att flytten ska göras under sensommaren/hösten och att produktionen ska störas så lite som möjligt. Man kommer att flytta in i samma lokaler man hade senast och som Fermenteriet har haft.
– Det kommer ju att bli ett litet produktionsstopp, men vi håller på att fylla våra lager så att kunderna inte ska märka något. Vi kommer att flytta all utrustning vi behöver från stan, men även kunna använda en del som redan finns på plats, säger Joel Lundmark.
En av bryggeriets nya delägare är Louis McMahon, som driver Kurjovikens Sjökrog.
– Ett bryggeri går givetvis hand i hand med att tillföra både värde och en upplevelse kopplat till restaurangen och bränneriet, men även för Kurjoviken som plats kommer bryggeriet att bidra till en helhetsupplevelse. Det skapar stora möjligheter att, i ett växande Skellefteå, erbjuda ytterligare en arena för att uppleva mat och dryck med hög kvalitet, säger han i ett pressmeddelande.
Petter Mikaelsson och Jan Marklund är kvar som delägare i bryggeriet. Nya delägare är Suzanne och Louis McMahon, Ulf Marklund och Tomas Holmström.