Han blir vice vd hos Railcare Group

Mattias Remahl blir ny ekonomichef och vice VD i Railcare efter nuvarande ekonomichef Mikael Forsfjäll och vice VD Ulf Marklund. Han har sedan 2015 varit finansdirektör för Bolidens affärsområde Gruvor.

"Det ska bli mycket spännande att få arbeta för Railcare som har en världsledande specialkompetens", säger Mattias Remahl.

"Det ska bli mycket spännande att få arbeta för Railcare som har en världsledande specialkompetens", säger Mattias Remahl.

Foto: Privat

Skelleftehamn2020-10-19 11:24

Mattias Remahls tjänst är en kombinationstjänst. Han kommer att ta över som ekonomichef hos Railcare den 19 april 2021 och blir då medlem av koncernledningen. Organisationsändringen kommer att träda i full kraft den 31 december 2021 då Mattias Remahl även blir vice VD. 

– Det ska bli mycket spännande att få arbeta för Railcare som har en världsledande specialkompetens. Utvecklingen av järnvägarna är en samhällsviktig funktion och här är underhållet är en nyckelfaktor för att tågtrafiken ska fungera på ett bra sätt, säger Mattias Remahl till Norran.

Han berättar att han trivs mycket bra hos Boliden där han började 2004 för att sedan 2010 ha haft ledande positioner. Som finansdirektör har han också ingått i Bolidens affärsområde Gruvors ledningsgrupp.

– Tajmingen för att nu gå vidare hos Railcare kändes helt rätt för mig.

Att han från april kommer att kunna gå sida vid sida med Ulf Marklund ser han som mycket viktigt.

– På så sätt blir det en bra överlämning eftersom det här är en helt ny bransch för mig, säger Mattias.

Daniel Öholm, vd på Railcare Group AB tycker det är glädjande att Mattias Remahl valt att bli en del avRailcare- teamet.

– Mattias har den erfarenhet vi letar efter när det kommer till Railcares nästa CFO och vice VD. Ulf Marklund kommer vara kvar som VD för Railcare Machine efter överlämningen har skett till Mattias, säger Daniel Öholm, vd på Railcare Group.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!