De satsar i Skelleftehamn

Nu händer det saker vid Kurjoviken i Skelleftehamn. Kurjovikens Sjökrogs driftansvarige flyttar sin cateringfirma Hjortron till Skelleftehamn. Dessutom utökar restaurangen med en satsning på konferenser och event. Parallellt flyttar nya bryggeriet Fermenteriet AB in i grannlokalerna.

Victor Jacobsson (t v) och Mattias Richtmann kommer att jobba vägg i vägg med sina företag vid Kurjoviken – och samtidigt samarbeta. I bryggeriets lokaler finns nu nya konferenslokaler en trappa upp.

Victor Jacobsson (t v) och Mattias Richtmann kommer att jobba vägg i vägg med sina företag vid Kurjoviken – och samtidigt samarbeta. I bryggeriets lokaler finns nu nya konferenslokaler en trappa upp.

Foto: Foto: Lars Andersson

Skelleftehamn2018-10-23 14:18
undefined
Victor Jacobsson (t v) och Mattias Richtmann kommer att jobba vägg i vägg med sina företag vid Kurjoviken – och samtidigt samarbeta. I bryggeriets lokaler finns nu nya konferenslokaler en trappa upp.

Grannlokalerna?

Ja, det innebär de lokaler där Kallholmens Bryggeri, i dag Skellefteå Bryggeri, en gång startade sommaren 2011 för att fyra år senare flytta till Skellefteå.

– Vi är extremt glada över att vi får ett bryggeri vägg i vägg med oss, säger Mattias Richtmann.

Han har varit driftsansvarig för Kurjovikens Sjökrog den gångna säsongen och väljer nu att flytta den andra verksamheten, cateringföretaget Hjortron, från Skellefteå till Skelleftehamn. Samtidigt går Sjökrogen, som ägs av Martin Åkerström, och Hjortron, som ägs av Mattias Richtmann, ihop, men varumärkena behålls.

Fastnade för bryggande

Granne blir Victor Jacobsson och Fermenteriet AB. Han är en av fem delägare i bryggeriet och är vid starten dess ende anställde.

– För fyra år sedan, då jag var 18 år, började jag hembrygga. Jag fastnade sedan för den hobbyn.

Victor började plugga elteknik, men har nu tagit en paus. Det senaste halvåret har han praktiserat hos Tommy Eriksson på Southside Brewing Company.

undefined
Victor Jacobsson gör nu hobbyn till yrke och driver bryggeriet Fermenteriet AB.

Victor blev helt inriktad på att starta eget och hittade lokalerna och började arbeta fram alla tillstånd. Nu är han där och han kastar sig in i en tuff och snabbt expanderande bransch. I dag är maxproduktionen 50 000 liter.

– Vi tror att vi har en bra produkt som vi hoppas ska uppskattas, säger Victor Jacobsson.

Start i december

Nysatsningen drar igång under julmånaden och då kommer företagen på plats att samarbeta rätt mycket, bland annat för att locka till sig .

– Vi kommer att ha ett tydligt samarbete med restaurangen med allt från bryggerivisning till provbryggning, säger Victor Jacobsson.

– För mig blir det en praktisk lösning att ha företagen på samma plats. Det är svårt att få tag på personal så som kock kan man få jobba med bägge. Dessutom behöver inte cateringfirman ligga i centrala stan, men den har gått bra och nu nyanställer vi., berättar Mattias Richtmann.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!