Han har fått uppdraget från företaget Flexitruck i Helsingborg.
– Jag jobbade mycket med foodtrucks förra året, och har skrivit en bok om streetfood, så han ringde mig för att höra om jag ville ta fram koncepten. Han har en mycket bra idé om matvagnar som han har presenterat.
Erik Brännström har tagit fram Let's Taco, ett mexikanskt gatukök, Big In JPN, ett smalare koncept med asiatiska rätter, Smashing Burger Company, som serverar hamburgare, och Concave, med husmanskost i streetfood-variant.
Den sistnämnda är tänkt att öppna, som den första av alla vagnar, i Skellefteå.
– Vi skulle vilja testa ett eller två av de här koncepten. Det vore perfekt att prova här, så vi får se om det blir bra. Vi har ansökt om att öppna på ett ställe.
Han ska inte driva vagnarna själv utan tänker hitta en kock som vill göra det.
– Vi för dialoger med några tänkbara här i Skellefteå men vi ser gärna att de som vill får höra av sig. Jag kommer självklart utbilda och stötta, säger Erik Brännström och fortsätter:
– Om vi får ett ja kan vi öppna om en vecka. Vagnarna är i princip klara, de bara väntar på klartecken. Så det är lite som att trycka på en knapp.
Därefter är tanken att öppna på fler ställen i Sverige.
– De som anordnar till exempel en mässa kan hyra dem också. De är gjorda på så sätt att det bara tar någon timme att byta mellan koncepten.