Skellefteå Stadshotell sadlar om från hotellkedjans koncept Quality hotel till konceptet Comfort hotel. Det här innebär att hotellet byter namn till Comfort hotel Skellefteå och slutar driva sin restaurang, vilket Megafonen var först att rapportera om. Både restaurangen Verandan och Bistro V, där hotellets a la carte serveras under vinterhalvåret, stänger därför under söndagen. Däremot ska köket fortsatt hålla öppet.
– Vi ska servera mat och dryck enligt konceptet barception, säger Johan Carlsten och fortsätter:
– Vi utökar receptionens service. Så det kommer att vara för de som vill ha en matbit. Fast med en liten enklare meny.
Får man inte mindre för pengarna då?
– Nej det skulle jag inte säga, snarare tvärtom. Vi vill göra så att hotellet ska bli mer prisvärt.
Det kommer serveras alkohol, mat och dryck i receptionen. Hotellet ska också renoveras. Sex av konferensrummen har försvunnit och det byggs 66 nya hotellrum.
– Anledningen att vi gör om det till konceptet Comfort är att ägarfamiljen har lärt sig av hur smidigt och uppskattat det var när de byggde Comfort hotel i Umeå. Därför togs beslutet att vi skulle göra om hotellet i Skellefteå, säger Johan Carlsten och fortsätter:
– Man skalar bort en del av det extra så att det ska vara ett prisvärdare hotell med enklare drift.
Betyder det att ni kommer att sänka priset?
– Skellefteå har haft en fin prisutveckling. Vi vill inte behöva höja priserna. Det har varit ganska dyrt med hotell i Skellefteå och det ska vara humana priser.
Vad har orsakat den prishöjningen?
– Tillgång och efterfrågan. Det finns för få hotell i Skellefteå.
Johan Carlsten öppnar för att det i framtiden kan komma att finnas en restaurang på hotellet.
– Det är utmanande att driva en restaurang i Skellefteå. Men det betyder inte att det inte kommer att finnas på hotellet i framtiden. Det är inte något vi kommer att göra i dagsläget då vi håller på att anpassa och göra om till Comfort. Men vi är inte främmande för att en annan aktör skulle kunna öppna upp där, berättar han.
Stänger ni restaurangen för att det har gått dåligt för den?
– Nej det är inte därför. Utan det är för att vi vill göra det vi gör bäst, så bra vi kan.