Väderkaos: Utebliven Norran även lördag

Snöovädret fortsätter att ställa till det för distributionen av Norran.Tidningstjänst har på grund av kraftig snöstorm och drivbildning inte kunnat dela ut lördagstidningen.
Snöovädret fortsätter att ställa till det för distributionen av Norran.Tidningstjänst har på grund av kraftig snöstorm och drivbildning inte kunnat dela ut lördagstidningen.

Snöovädret tilltog i styrka natten mot lördag och gjorde utdelningen av lördagens tidning omöjlig.

Skellefteå 22 januari 2021 18:33

Prenumeranter som drabbas av utebliven Norran hänvisas istället till E-tidningen, som finns här eller via appen ”E-tidning Norran”.

Redan natten mot fredag ställde Tidningstjänst AB in all sin distribution i Västerbotten, eftersom tidningsbudens säkerhet inte kunde garanteras i det hårda vädret och dåliga väglaget. Planen var då att fredagens Norran istället skulle delas ut tillsammans med lördagens tidning, men vädret förvärrades och uppgraderades till en klass 3-varning av SMHI. Det innebär ihållande snöfall och blåst som ger mycket kraftig drivbildning. Stormen tilltog under fredagskvällen och natten mot lördag, och stora mängder snö har fallit. 

Tidningstjänst meddelande sent på fredagskvällen att de arbetade efter planen att kunna dela ut tidningar i Skellefteå, Norsjö, Malå och Arvidsjaurs centralorter, men med facit i hand gick det inte att komma fram där heller, varken under natten eller tidig förmiddag. Situationen beskrivs som kaotisk och utdelningen av lördagstidningen fick därför till slut ställas in. Försök görs med senare utdelning på vissa håll i tätorterna. 

Även i Norrbotten har det varit stora problem på många håll. Bland annat körde en budbil i diket och fick bärgas under natten.

Norran-prenumeranter som inte får tidningarna på lördagen hänvisas till E-tidningen, där även fredagens tidning kan läsas. 

– Tyvärr har vi ett force majeure-läge. Vi kan inte påverka vädret och det går inte att dela ut tidningen på ett säkert sätt när plogningen inte hinner med eller där det driver igen mycket. Vi vet att de flesta läsare är väldigt förstående i en sån här situation och det betyder mycket, för givetvis är tidningsdistributionen högprioriterad och ingen vill ju ställa in om det inte är ett absolut måste. Tidningstjänst har verkligen gjort vad de kan, men de allra flesta kommer att bli utan tidning idag också och det beklagar vi djupt, säger Norrans redaktionschef Helena Strömbro Ershag. 

Frågor om läget ställs enklast via mail till kundtjanst.skelleftea@tab.se och den som drabbas kan även skicka en felanmälan via formuläret på norran.se.

E-tidningen finns här och ingår i prenumerationen för alla som har papperstidningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa