Han är styrelseordförande i Skellefteå Stadsmission och lättad över att lokalfrågan nu verkar vara löst.
– Jag är glad över att det finns en vilja att hitta lösningar, men det ska byggas om innan vi kan flytta in och när det gäller hanteringen kring mat för våra besökare så kommer det att bli lite begränsningar, förklarar Harry Gustafsson.
En annan nyhet, förutom lokalfrågan, är att Stadsmissionen kommer att inleda kontinuerligt samarbete med S:t Lukasstiftelsen i Skellefteå.
– Vi kommer att erbjuda vår personal extern handledning genom dem och sedan kommer vi också att jobba lite mer individuellt med våra besökare.
S:t Lukas har ett trettiotal föreningar runt om i Sverige och sedan 2005 finns de även i Skellefteå. En stor del av verksamheten baseras på psykoterapi och samtalsstöd.
Jan Fredriksson är Kyrkoherde vid Skellefteå pastorat och säger att det var på måndag eftermiddag som lokalfrågan blev helt klar.
– Om allt går i lås kan Stadsmissionen flytta in den 1 mars och tanken är att det ska vara en långsiktig lösning, säger han.
Det är i församlingsgårdens övre plan de kommer att ha lokaler, där det också finns tillgång till kök. Enligt Jan Fredriksson kommer Stadsmissionens öppna verksamhet att vara igång tre dagar per vecka.
Han säger också att man kommer att samverka med andra aktörer som redan finns i fastigheten.
– Det här är en del av hela vår värdegrund, att hjälpa de mest utsatta, och vi i kyrkorådet inom Skellefteå pastorat har velat göra allt vi kan för att verksamheten ska finnas kvar. Vi är jätteglada att vi har hittat en lösning, säger han.
Jag är glad över att det finns en vilja att hitta lösningar, men det ska byggas om innan vi kan flytta in.