Tareq Taylor bjöd Skellefteborna på mat

På måndagen besökte Tareq Taylor Skellefteå och bjöd alla som var intresserade på mat. Han hann också med en rundtur i centrum – och imponerades av Skellefteås utveckling. ”Det är en fantastisk stad alla dagar i veckan”, säger han.

Tareq Taylor passade på att marknadsföra sin nya stekpanna.

Tareq Taylor passade på att marknadsföra sin nya stekpanna.

Foto: Wilhelm Sandelin Anton

Skellefteå2022-03-21 21:45

Det var Electrolux Home på Anderstorp som hade bjudit in Tareq Taylor för att inviga kedjans nya butikskoncept – ett koncept som bland annat innebär att butiken nu har mer tydligt avgränsade avdelningar med olika sorters kök som ska locka till matlagning.

– Det ska vara mer inspiration än teknisk information. Smaken står i fokus och Tareq ska vara i vårt ”taste-kök” för att inspirera till enkel och bra matlagning. Han är en perfekt person för att illustrera vårt nya koncept, säger butikschefen Josef Lundqvist.

undefined
Tareq småpratade med Skellefteborna och delade med sig av sina matlagningstips. Det handlade bland annat om vikten av korrekt knivteknik.

Att anlita Tareq till invigningen visade sig vara ett bra drag. Närmare hundra matglada Skelleftebor letade sig nämligen till butiken på måndagseftermiddagen för att inspireras och få en möjlighet att småprata med stjärnkocken.

Förutom själva matlagningen hann Tareq Taylor också med att utforska Skellefteå.

– Vi var uppe vid Northvolt, jag hade ingen aning att man kunde bygga så gigantiskt stort! Sedan var vi på Sara kulturhus, jag fick en rundtur och käkade lunch där. Vi fick också gå allra högst upp på utsidan av hotellet. Det var riktigt häftigt, säger han.

Väl i provköket bjöd han Skellefteborna på olika sorters tortillas.

– Det blir flera stycken olika. En med potatis och en med chorizo, säger han.

undefined
Anne-Marie Engblom provsmakade potatis-tortillan. Den fick fullt godkänt.

Vad är tricket för att få till en riktigt bra tortilla?

– Man ska ha bra ingredienser och lite kunskap om vart man vill ta rätten smakmässigt. Man får inte heller fega, man behöver vara lite modig och ladda upp med mycket smak. Sedan behöver man en stekpanna som släpper, annars blir det att skrapa och då ser det inte ut som en tortilla längre. Men framför allt behöver man vara lite kreativ. När man tror att man har kryddat tillräckligt, krydda lika mycket till, säger han och tillägger:

– Förutom sältan. Där kan man behöva vara lite restriktiv. Men annars är det bara att dundra på!

undefined
Många var intresserade av att se Tareq Taylor laga mat.

Tareq Taylor passade också på att marknadsföra sin nya stekpanna. Det speciella med den är att den ingår i ett retursystem och kan skickas tillbaka för att återställas till nyskick när den börjar bli sliten.

– Vi behöver bli mer resurssmarta, det är lite konstigt att ingen annan sysslar med det här. Det känns häftigt att vara med på ett hörn, säger han.

Vad har du för förväntningar på dagen?

– Inga alls, egentligen! Det är alltid roligt att laga mat, oavsett hur många som kommer. 

undefined
Tareq Taylor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!