Studenten i Skellefteå den lugnaste polisen kan minnas

Skelleftepolisen meddelar att studentnatten i Skellefteå är den lugnaste de kan minnas. ”Även fältarna har den bilden”, säger Ewa Öberg Öström.

Studentnatten i Skellefteå blev den lugnaste på mycket länge.

Studentnatten i Skellefteå blev den lugnaste på mycket länge.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Skellefteå2020-06-10 12:55

Under natten till onsdag gick polisens RLC-befäl ut med att det hade varit mycket stök kring studentnatten i Skellefteå till Norrans nattreporter. 

Det visar sig att det inte stämmer. De som var på plats, Skelleftepolisen och Fältverksamheten Skellefteå, säger att det var mycket ordnat. 

– Vi och fältarna är överens, det är den lugnaste studenten man kan minnas. Vi gjorde en summering imorse som stämmer med den bilden, säger Ewa Öberg Öström, Skelleftepolisen, till Norran. 

I ett inlägg på polisens Facebook skriver hon:

”Citat av kollegorna som var befäl och ledde arbetet runt studentfirandet igår: ”Mycket lugnt studentfirande iaf fram till 23 när jag gick av. Inga större folksamlingar”. ”Kvällen/natten har varit lugn. 1 LOB som skjutsades hem. Mycket glada studenter ute på Rovön som blev samlingsplats för firandet. Vi har hällt ut en del alkohol och ringt några föräldrar men folk har varit glada och snälla så inga polisanmälningar upprättade. Det var även lugnt HR-mässigt”.

Hon skriver i ett Facebookinlägg och tackar alla som arbetat förebyggande kring studentfirandet. 

”Tack till alla som arbetade under kvällen både uppsökande och operativt! Tack till alla fina elever och anhöriga!”

Fältverksamheten i Skellefteå skriver i ett inlägg på Facebook: ”Det intryck vi på fältverksamheten tar med oss är att det var många glada studenter och överlag mycket god stämning trots olika mått av onykterhet bland årets studentfirare”. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!