Snart stundar den efterlängtade studentbalen

Nu är det bara timmar kvar innan årets studentbal och det är förväntansfulla studenter som viker servetter, dukar, pyntar och gör iordning inför den efterlängtade kvällen. ”Vi fick hjälp med dukningen av Folkparken så det har gått jättebra”, säger Mary Lindmark.

Tindra Lundmark tillsammans med övriga studenter i balgruppen har hjälpts åt med dukningen.

Tindra Lundmark tillsammans med övriga studenter i balgruppen har hjälpts åt med dukningen.

Foto: Carina Kvist

Skellefteå2022-06-09 19:00

Sedan tidig morgon har balgruppen med studenterna Matilda Chambers, Rickard Olofsson, Siri Hyltegård, Tindra Lundmark, Mary Lindmark och Fenix Eriksson, fixat inför balen. Då Norran gör ett besök är dukningen klar men för att höja mysfaktorn i lokalen så ska vinrankor hängas upp och presentsnören i silver och guld ska krusas.

undefined
Siri Hyltegård krusar presentband i silver och guld, som ska göra lokalen lite extra festlig.

— Tidigare idag fick vi intrycket av personalen att det fanns en hel del kvar att göra. Då vi kom hit hade de dukat minst hälften så det är vi tacksamma för, säger Mary och fortsätter:

— Det som varit lite bökigt är att få logistiken att bli rätt med antalet bordsplaceringar och att skriva alla 370 namnskyltar. Det tog också lite tid innan vi kunde lista ut hur vi skulle vika servetterna men det har gått bra, säger Mary glatt.

undefined
Tindra Lundmark tillsammans med övriga studenter i balgruppen har hjälpts åt med dukningen.

Då alla studenter har gått på röda mattan så väntas en tvårätters middag i den stora salen på Folkparken. Som förrätt serveras toast skagen med gräslök, dill och citron. Grillad kycklingfilé med potatisgratäng och kantarellvinsås, serveras som varmrättsbuffé tillsammans med grönsallad och sparris, lök och tomater.

— Då vi såg hur vädret skulle bli kommande vecka så verkade det som att det ska regna varje dag, förutom just på balen och på onsdag då vi tar studenten. Vi hoppas att det stämmer och att vi får värme och strålande sol.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!