Förre Taj Mahal-ägaren stäms på 185 000 kronor

De möttes i Skellefteå tingsrätt förra året – nu är det dags igen. Den förre Taj Mahal-ägaren har hamnat i en ny rättslig tvist med en före detta anställd gällande hundratusentals kronor. ”Det är grundlöst”, säger advokat Catarina Ceder.

Taj Mahals förre ägare förlorade en rättstvist förra året mot en anställd år 2002. Nu stäms mannen igen.

Taj Mahals förre ägare förlorade en rättstvist förra året mot en anställd år 2002. Nu stäms mannen igen.

Foto: Christoffer Åhlund

Skellefteå2021-11-05 20:00

Den förre ägaren av den indiska restaurangen Taj Mahal och kortlivade strippklubben Club Private X på Nygatan har återigen stämts på storbelopp. Även den här gången står mannen som titulerade sig som nöjesansvarig bakom stämningen.

– Under den tiden som min klient var anställd utvidgades verksamheten och han lånade ut sin restaurangutrustning som användes i verksamheten som han jobbade inom. Verksamheten kom att upphöra men min klient har aldrig fått igen den, berättar Robert Forslund, biträdande jurist vid Kaiding Advokatbyrå i Skellefteå.

Det ska handla om allehanda köksutrustning om spisar, kylskåp, fritöser med mera. Målet väcktes för en månad sedan och senare i november möts parterna i Skellefteå tingsrätt via sina ombud.

– Vi har ännu inte fått in uppgifter från tingsrätten i form av ett svaromål. 185 000 kronor är det yrkade beloppet. Min klient känner stor ekonomisk skada och mår dåligt över att utrustningen har försvunnit. Målet gäller ersättning då han inte fått betalt för det som har försvunnit.

undefined
Det är den före detta nöjesansvarige på restaurangen som står bakom stämningen.

Advokat Catarina Ceder, som representerar den före detta Taj Mahal-ägaren, meddelar att yrkandet kommer att bestridas.

– Motparten riktar krav på betalning från min huvudman. Han påstår att det finns en skuld. Min huvudman menar att det är helt grundlöst. Jag har inte skrivit svaromålet med grunderna för bestridandet ännu, när det är klart väntar den muntliga förberedelsen, säger hon.

Den senaste konflikten mellan parterna blev utdragen. Den gällde anställningsförhållanden med utebliven lön för 280 000 kronor, och den nöjesansvarige vann tvisten förra våren.

– Vi vann den domen efter huvudförhandlingen. Bolaget uppmanades att betala, men när de inte gjorde det ansökte vi bolaget i konkurs. Jag fick det här ärendet när en anställd på den här restaurangen, likt många andra anställda, inte fick sin lön, berättade Björn Alquist, juridiskt ombud vid fackförbundet Unionen, för Norran i juli 2020.

Taj Mahal öppnade i mars 2018 och senare samma år började rykten florera om ”magdansöser” på restaurangens undervåning. När Norran besökte lokalen visade det sig handla om striptease. Kort därefter tvingades klubben stänga ned, bland annat efter krav från fastighetsägaren som inte hade informerats om verksamheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!