Pizzaparty när Kågeskolans nya kök invigdes

Pizzabuffé och efterrätt stod på menyn när Kågeskolans nyrenoverade kök invigdes förra veckan. Från och med i år lagas all mat på plats – bra och gott, tycker skolans elever.

”Gott med pizza”, tyckte eleverna Theo Lindberg Persson, Lovisa Stenberg, Theo Christoffersson och Erik Mikaelsson.

”Gott med pizza”, tyckte eleverna Theo Lindberg Persson, Lovisa Stenberg, Theo Christoffersson och Erik Mikaelsson.

Foto: Wilhelm Sandelin Anton

Skellefteå2021-10-19 10:00

Det var full fart när Norran besökte Kågeskolan vid lunchtid på torsdagen. Glada ungdomar sprang kors och tvärs, skramlade med tallrikar och spelade musik ur högtalarna för att fira det nya köket.

Sedan 2019, i samband med att Jörnköket lades ned, har ett arbete pågått med att omvandla kommunens mottagningskök till tillagningskök. Det innebär att all mat ska lagas på plats på skolorna – och inför årets hösttermin var det alltså Kågeskolans tur.

– Det är fantastiskt mycket roligare att jobba nu när vi får laga vår egen mat, konstaterar Malin Carlsson som jobbar i skolköket.

undefined
Malin Carlsson jobbar i skolköket på Kågeskolan och är nöjd med det nyrenoverade köket.

En ny serveringslina har installerats, ljuddämpande specialglas har satts upp och både ny frys och degblandare har köpts in. Så småningom ska golvet och möblerna i matsalen också bytas.

Eleverna Lovisa Stenberg, Theo Lindberg Persson, Theo Christoffersson och Erik Mikaelsson sitter i skolans matråd och har fått lämna synpunkter inför förändringen. De är alla nöjda med resultatet.

– Jag tycker att det har blivit bättre. Det är kortare köer och mycket lättare att ta mat nu, säger Erik Mikaelsson och får medhåll.

undefined
Erik Mikaelsson, Theo Christoffersson, Lovisa Stenberg och Theo Lindberg Persson sitter i matrådet och har fått tycka till om det nya skolköket.

Så hur smakade maten då? Jo visst, klart godkänt:

– Jag brukar inte gilla pizza så mycket men i dag var den väldigt god, det kan ju vara för att den är egenbakad. Och så var det lyxigt med efterrätt, säger Lovisa Stenberg.

Theo Lindberg Persson tillägger:

– Jag vet att de i köket har kämpat hårt så det var ju bra att det lyckades.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!