Från Holmen i Bygdsiljum, tidigare Martinson, kommer stommen som är cirka 10 700 kubikmeter KL-trä och 2 600 kubikmeter limträ. Råvaran kommer från skog i regionen. Kalkylen visar, enligt ett pressmeddelande, att byggdelarna som levereras av Martinsons kommer att binda närmare 9000 ton koldioxid under sin livstid. Det motsvarar drygt 13 000 personers flygresor tur och retur mellan Stockholm och New York.
Skellefteå Kraft och ABB har tillsammans utvecklat det hypermoderna energisystemet. Fastigheten är utrustat med solpaneler, batterier och värmepump som arbetar med elnät, vatten och fjärrvärmenät.
Konstruktör är TK Botnia ett företag grundat i Burträsk med kontor i Burträsk och Umeå och som i somras köptes upp av teknikkonsultföretaget Tyréns.
Modulerna till hotellrummen kommer från Derome i Renholmen.
Skellefteå Snickericentral har levererat dörrar, totalt 400 stycken för ungefär tio miljoner, till såväl kulturhus som hotell.
Viktoria Melinder, tidigare Skellefteå, har vävt draperiet vid trappscenen.
Gamla kyrkbänkar från Mjövattnet har återbrukats.
Kreativa barn och vuxna i Skellefteå kommun har skapat fodral till sittkuddarna som ska ta plats i kulturtrappan. Det handlar om totalt om ett 50-tal kuddar.
Bland företagen som har arbetat på platsen märks också: Contractor, WSP, Golv 4 You, Rekab, Taktech, Peab och Skanska, med flera.
Fotnot: Listan gör inte anspråk på att vara komplett.