Stort engagemang i sökandet efter den försvunna kvinnan

Drygt hundra personer samlades under förmiddagen på måndagen för att fortsätta sökandet efter den försvunna kvinnan. ”Det är väldigt kul att se att det finns ett så stort engagemang”, säger Tomas Nilsson, pressansvarig på Missing people. Vid 16-tiden på måndag eftermiddag var kvinnan fortfarande inte anträffad, uppgav Peter Enmark, gruppchef vid polisen.

Isabelle Falkman och Martin Persson, vid Missing people, deltog i sökinsatsen som utgick från bönhuset i Boviken.

Isabelle Falkman och Martin Persson, vid Missing people, deltog i sökinsatsen som utgick från bönhuset i Boviken.

Foto: Frida Öhman

Skellefteå2020-12-14 13:02

På söndagen påbörjades sökandet efter en försvunnen kvinna i Skellefteå.

– Under natten har vi varit 59 personer från Missing people som varit ute och sökt efter den försvunna kvinnan. Även polisen har varit ute och sökt med hundar. Vi avslutade nattens sökande vid klockan 04 på morgonen och nu på morgonen fortsätter vi, säger Tomas Nilsson på måndag förmiddag. 

undefined
Tomas Nilsson, pressansvarig på Missing people, är glad över att så många engagerar sig i sökinsatsen.

Vid klockan 10 på måndagens förmiddag hade ett hundratal personer ur frivilligorganisationen Missing people samlats, tillsammans med polisen, utanför Bönhuset i Boviken. Stämningen var dämpad, men engagemanget stort.  

Under natten hade det snöat och snön fortsatte att falla när grupperna återigen begav sig ut för att söka. Deltagarna ur Missing people delades in i grupper som polisen sedan tilldelade en karta på det område de skulle genomsöka.

undefined
Ett hundratal personer från Missing people hade samlats för att fortsätta sökandet efter den försvunna kvinnan.

– Det är en samlad insats mellan oss och polisen. I dag utökar vi sökområdet och vi fortsätter att söka tills det att vi hittar kvinnan, säger Tomas Nilsson. 

Peter Enmark, gruppchef vid polisen, berättar att de vid 15-tiden på söndagen fick kännedom om en bil som fanns ute på en lägda i Boviken, och att bilen tillhör den försvunna kvinnan. 

undefined
På måndagsförmiddagen var 15-16 poliser på plats för att fortsätta sökandet. Stina Rickardsson och Peter Enmark var två av dem.

– Man har sökt med hundpatruller i närområdet under hela söndagskvällen och avslutade vissa sök vid klockan två inatt och här nu på morgonen har vi startat om. Missing people har kommit hit och de är väl ett hundratal som kommer att fortsätta söka det terrängavsnittet, berättar han och fortsätter: 

– Det är fantastiskt roligt att se att det är så många som bryr sig och ställer upp och kommer hit och hjälper till.

Förhoppningen var att vädret skulle vara såpass bra att helikopter skulle kunna användas i sökinsatsen, men på grund av de dåliga väderförhållandena var det inte möjligt under måndagen. 

Uppdatering 16.00: 

Peter Enmark, gruppchef vid polisen, meddelar att kvinnan inte var anträffad, men att sökandet kommer att fortsätta: 

 – Vi kommer att ha aktivt sökande hela natten och även imorgon, uppger han. 

undefined
Enligt polisen hittades den försvunna kvinnans bil ute på en lägda i Boviken. Sökinsatser pågår i närområdet och har under måndagen utökats.
Karta: Härifrån utgick sökinsatsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!