Coronaviruset har under den senaste veckan blivit ett stort huvudbry för personer och företag i Skellefteå. Nu har bland annat Rinkside och Stadshotellet i Skellefteå valt att byta ut sina bufféer och istället servera portionsförpackade rätter.
– Istället för att själv bre sin egen macka så gör vi det själva och paketerar in det, så man kan fortfarande välja vad man vill ha, säger Stadshotellets hotellchef Niklas Pettersson.
Anledningen till att hotellet väljer att paketera sina maträtter är för att förhindra smittorisken vid hotellets måltider.
– Vi försöker egentligen bara följa de restriktioner vi har fått, och se till att smittorisken blir så liten som möjligt för våra gäster, säger Niklas Pettersson.
Måltiderna som berörs kommer dels att vara frukostbuffén, men även lunchserveringen kommer att förändras på Stadshotellet.
– Vi kommer att servera luncherna på tallrik, men vi vill ha ett fortsatt stort utbud till framförallt frukosten. Så vi gör både mackor och smoothies och sådant så att det ska finnas någonting för alla, säger hotellchef Niklas Pettersson.