Sökandet efter Carola går vidare – kan ha setts i Umeå

Carola, 53, försvann den 12 december. Helgen 19–20 december sökte ca 300 personer efter henne i Boviken med omnejd och över 7000 personer har gått med i Facebookgruppen ”Carola är försvunnen”
Carola, 53, försvann den 12 december. Helgen 19–20 december sökte ca 300 personer efter henne i Boviken med omnejd och över 7000 personer har gått med i Facebookgruppen ”Carola är försvunnen”

Sökandet efter Carola, 53, som varit försvunnen sedan 12 december, går vidare. I helgen deltog ungefär 300 personer i sökinsatser som arrangerades av både Missing People och anhöriga. Det finns observationer om att Carola kan befinna sig i Umeå eller Skellefteå och polisen efterlyser fler iakttagelser.

Skellefteå 21 december 2020 20:00

– Vi har ett vittne som tror sig ha sett Carola på bron över E 4 vid hundkapplöpningen vid 15-tiden den 12 december, men det borde vara fler som sett henne längs väg 861 från den plats i Boviken där hon lämnade bilen. Vi vill att alla som sett någon person gående längs den vägen mellan 10.40 och 14.40 den 12 december hör av sig till oss på 114 14, säger polisinspektör Anders Isaksson, som är den som handlägger ärendet.

Hur säkra är ni på att det verkligen är hon som vittnet såg?

– Det är klart att det kan ha varit någon annan, men det är den enda iakttagelse vi har som är värd att gå vidare på. 

På måndagen fortsatte polisen att söka med kriminalsökhund i Bovikentrakten.

Vilka tips har ni fått in under helgen?

– Vi har fått en del lösa tips om att hon ska ha setts i Umeå och även i Skellefteå, men det är inget vi fått bekräftat. Så försvinnandet är lika märkligt fortfarande, säger Anders Isaksson.

Sökandet fortsatte den gångna helgen och totalt deltog uppskattningsvis 300 personer. På lördagen genomförde Missing People in sökinsats och på söndagen anordnade anhöriga en privat sökning där även dykare deltog.

– Nu kommer vi att försöka följa upp de lösa trådar som finns, exempelvis om hon kan ha tagit bussen någonstans. Så vi är angelägna att fortsätta sprida ordet, hon kan vara var som helst, säger dottern Malin Hällberg.

Det har även startats en insamling till förmån för det fortsatta sökandet efter Carola.

– Vi är så klart väldigt tacksamma för det och för allt stöd vi får. Det är ovärderligt! Tack och lov har vi också en väldigt fin gemenskap i familjen och vi gör vårt bästa för att stötta varann och kunna fira en så fin jul som det är möjligt.

Har du tips som kan leda till att Carola hittas? Kontakta polisen på 114 14 eller 112.

Vill du veta mer om Missing Peoples sökinsats läs här.

Här hittar du facebook-gruppen ”Carola är försvunnen” och kan läsa mer om insamlingen.

Signalement

Den försvunna kvinnan heter Carola i tilltalsnamn, är 53 år gammal, har kort mellanbrunt hår och är 162 cm lång. Hon hade vid försvinnandet den 12 december en svart, halvlång vinterjacka, grå gympaskor och eventuellt har hon med sig en krycka. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa