Snömassor hänger ut från taket – "Farligt"

Vid gamla posthuset på Kanalgatan hänger drivor ut över taket och Norran pratade med några Skelleftebor som passerade nedanför. "Farligt. Det borde vara lite större avstängning eller att de tar bort det där. Det där ser inte bra ut", säger Magnus Wikman.

Snön hänger tung över kanten på fastigheten.

Snön hänger tung över kanten på fastigheten.

Foto: Veronika Åström

Skellefteå2023-12-01 14:18

Efter de enorma snömängder som fallit under de senaste dagarna börjar taken få sin beskärda del. På Kanalgatan i Skellefteå hänger massiva snömängder ut kraftigt vid en av fastigheterna. Nedanför fanns på torsdagen en smal gångväg skottad dit gångtrafikanter var hänvisade och då fanns ingen varningsmarkering på plats. Flera förbipasserande väljer att gå förbi, medan andra tvekar och vänder.

På fredagen hade fastighetsbolaget Diös Fastigheter satt upp varningskoner framför en av portarna. Samtidigt är gångvägen utanför nu bredare efter skottning.

När Norran på torsdagen når Mia Forsgren, kommunikationschef på fastighetsbolaget, säger hon att det ser ut så här generellt sett i alla städer som de finns.

– Vi skottar överallt och bearbetar alla tak. Det är jättesvårt att få tag i de som kan skotta tak när det är så mycket snö i hela Sverige, säger hon.

Jenny Forssell, kommersiell förvaltare hos Diös Fastigheter, säger att de alltid har en plan för snöskottning av tak.

– Vi är i full gång med skottningen och tar helt enkelt fastighet för fastighet. De är uppe på taken nu, säger hon på fredagen.

För deras del, precis som för andra fastighetsbolag, så jobbar de aktivt från fastighet till fastighet, fortsätter hon.

– När det kommer så mycket snö så är det snö på taken och vi har de takskottare som vi anlitar. Alla snöskottare och de som plogar våra vägar gör ett oerhört bra jobb. 

Hon säger att de också brukar sätta upp varningar i lägen där takskottningen inte än kommit i gång. 

– Det är jättemycket snö. De här dagarna har det ju kommit mycket snö för alla i hela stan. Vi får göra det bästa av det, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!