Restaurangen kommer att servera både mat, kaffe och alkohol. Björn Damm har inte jobbat som kock förut utan lärde sig laga mat på fritiden. Han berättar att menyn främst kommer att bestå av husmanskost.
– Vi har som mål att bli Skellefteås bästa lunchrestaurang och leverera topp mat ända ner till kaffet. Det kommer bli mycket svensk husmanskost sedan ska vi även försöka göra stans bästa räkmackor, säger han.
Stans bästa lunchrestaurang, är ni inte lite långt bort för det?
– Bra mat kan man åka långt för.
Kockarna Lisa Gustavsson och Elisabeth Bergström njuter av en kaffepaus innan öppningen.
Foto: Hampus Berglund Svensson
Restaurangen ligger i Ica Kvantum på Prästbordet.
Foto: Hampus Berglund Svensson
Björn Damm har inte jobbat som kock förut utan lärde sig att laga mat på fritiden.
Foto: Hampus Berglund Svensson
I taket på restaurangen hänger olika typer av sädesslag.
Foto: Hampus Berglund Svensson
Icanders kommer framförallt att bjuda på husmanskost.
Foto: Hampus Berglund Svensson
Icanders kommer även att erbjuda kaffe och fika.
Foto: Hampus Berglund Svensson
Foto: Hampus Berglund Svensson
Sofia Nordlund kommer vara Icanders restaurangschef.
Foto: Hampus Berglund Svensson