Slog busschaufför – döms till fängelse

Mannen gick på bussen utan att betala. Busschauffören sa då till mannen – som blev arg och gick till attack.

Händelsen inträffade på en buss som skulle åka från busstationen i Skellefteå.

Händelsen inträffade på en buss som skulle åka från busstationen i Skellefteå.

Foto: Hans Berggren

Skellefteå2024-07-02 21:00

Händelsen inträffade på busstationen i Skellefteå i vintras. Mannen, som är i 20-årsåldern, klev på bussen utan att betala. Enligt ett vittne var mannen kraftigt berusad. Även en kompis till mannen klev på utan att köpa biljett.

Busschauffören gick då bak i bussen och sa till männen att de behövde betala, eller kliva av. I förhör har chauffören uppgett att mannen då ”blev rasande” och sa att hans mamma låg på sjukhus. Busschauffören förklarade att bussen inte gick förbi sjukhuset och att de inte kunde åka med gratis.

Efter ytterligare diskussioner sa chauffören att han behövde kontakta transportledningen och att han ”kunde ringa polisen”. Enligt chauffören flög då 20-åringen på honom och slog honom i ryggen. Chauffören fick sedan ytterligare slag, i huvudet, samtidigt som han skrek till övriga passagerare att ringa polisen.

undefined
Mannen dömdes till en månads fängelse. Han ska även betala skadestånd till chauffören.

Mannen har erkänt brott och dömdes nyligen till en månads fängelse för våld mot tjänsteman. Mannen har sedan innan flera domar mot sig och har även tidigare dömts för våld mot tjänsteman.

I domen framgår det att busschauffören inte sjukskrevs efteråt, men att händelsen var obehaglig. ”Den har påverkat honom på så sätt att han inte är lika benägen att säga till om någon inte betalar”, står det.

Förutom fängelse ska mannen även betala drygt 10 000 kronor i skadestånd till chauffören.                   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!