När Norran möter honom sitter han och läser nyheten som kom vid regeringens pressträff på onsdagseftermiddagen. Redan innan beslutet säger Hernan Vega att kunderna hade slutat komma.
– Vi hade en bra höst fram till förra veckan. Då började det gå ner kraftigt. Man ser på torget att det är lite folk som rör sig. Folk är lite rädda och vill hålla avstånd från andra, berättar han.
Han visar bokningspärmen de närmaste veckorna. På de flesta raderna står det ”AV” bredvid, vilket står för ”avbokat”.
– I måndags började det. Det är inget folk. De stora bokningarna i veckan. 16 personer, ett företag – avbokat. Fyra personer – avbokat. Fyra till – avbokat. Ett gäng hade abonnerat hela restaurangen nästa vecka. Det blev också avbokat.
Han stödjer det nya stoppet även om det slår hårt mot hans bolag.
– Det är bra på något sätt. Vi måste minska smittan här i Sverige. Det är fortfarande värre i andra länder i Europa där de har stängt totalt. Här blir det 22-regeln. Det är bara gilla läget, inte mycket mer man kan säga eller göra.
Hernan Vega är hoppfull att The Corner kommer att klara en tuff vinter, mest på grund av en väldigt lönsam sommar bakom sig, men säger att hans anställda påverkas.
– Det som är tokigt är att vi måste minska personalen. Alla restauranger måste det. Jag pratade med några andra kollegor och de säger samma sak. Alla är i samma situation.
Vad säger du om att förbudet gäller till slutet av februari?
– Jag tycker att det är lite långt att bestämma tre månader redan nu. Okej med fyra veckor, men det låter långt med 28 februari. Men ja, det är ingenting att göra utom att gilla läget, säger Hernan Vega.