Polisens nya vittnesvädjan efter brutala överfallet

En kvinna med ett lekande barn, en man med en hund och en kille på en elsparkcykel. Det är tre vittnen som är extra intressanta för polisen i mordförsöksutredningen.

Skellefteå 21 juli 2022 17:00

Det var efter klockan 17 torsdagen den 7 juli som en flicka hittades svårt skadad i ett skogparti på Morö Backe i Skellefteå. Till följd av de svåra skadorna hade hon, enligt besked i måndags från åklagarmyndigheten, ännu inte kunnat höras.

Snabbt uppstod misstankar mot en pojke under 15 år. Han misstänks dels för försök till mord, dels för grov våldtäkt mot barn.

Nu kommer en vädjan från Skelleftepolisen Charlotte Burlin, som jobbar vid polisens avdelning för grova brott och arbetar med utredningen:

– Förutom en generell vädjan att vi söker fler vittnesuppgifter från personer som befunnit sig omkring brottsplatsen, gång- och cykelbanorna och Morö Backe skola, och som ännu inte haft kontakt med polisen, finns det tre specifika vittnen som vi önskar komma i kontakt med. Detta efter att vi pratat med andra vittnen som då har nämnt dessa tre personer.

undefined
”Alla vittnesuppgifter är av intresse, men vi söker alltså även dessa tre personer som framkommit via kontakt med andra vittnen”, säger Charlotte Burlin, som utreder de dubbla grova brotten mot den unga flickan.

– Den första är en kvinna som var och lekte med ett barn i lekparken vid Morö Backe skola ungefär vid 16-tiden den här dagen. Den andra vi vill komma i kontakt med är en man med en mindre hund, som var ute och promenerade längs en gångväg i närheten av brottsplatsen. Även detta ska ha varit vid 16-tiden.

Charlotte Burlin fortsätter:

– Den tredje personen handlar om en kille med en elsparkcykel som fanns på plats då polis och ambulans hade anlänt till platsen, alltså efter 17-tiden. Killen ska ha pratat med några personer som stod på gångbanan en bit från brottsplatsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa